Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Chodově na Sokolovsku lidé hlasují o stavbě obchodního centra

Obyvatelé Chodova na Sokolovsku dnes a v sobotu současně s krajskými volbami hlasují v místním referendu o záměru výstavby obchodního centra. V první hodině se volební místnosti v Chodově zaplnily a tvořily se před nimi dlouhé fronty. Podle členky volební komise je účast zatím podobná jako v minulých volbách. Zájem o hlasování v referendu a o krajské volby byl dosud podle ní srovnatelný. Lidé mají roušky, dvoumetrové odstupy ale uvnitř místností spíše nedodržují.

Záměrem investora je vybudovat menší obchodní centrum na prázdném pozemku mezi ulicemi Dvořákova, U Porcelánky a Čs. odbojářů. Starosta města Patrik Pizinger (Místní) již dříve řekl, že jde asi o největší zábor zelené plochy v centru města za posledních 20 let. Investoři město oslovili už v roce 2017, ale tehdy radnice záměr odmítla.

Důvodem pro referendum bylo podle starosty také to, že stavba nebyla součástí předvolební debaty, a nikdo z obyvatel se k ní tak nemohl vyjádřit, na rozdíl například od výstavby nové knihovny nebo přestavby školy v Dukelské ulici.

Zástupci investora při veřejném projednání v polovině září uvedli, že navrhují jednopodlažní objekt se zelenou střechou, který by poskytl místo pro pět prodejen. Nabízet by mohly drogerii, oděvy či obuv. Zásobovat by se měly dodávkami hlavním vstupem z přední strany. V místě by byla parkovací místa až pro 50 vozidel.

"Výstavba centra a související práce mají trvat přibližně půl roku. Detaily a další informace vzejdou až z možného územního řízení a projektové dokumentace," uvedl na stránkách města tiskový mluvčí Martin Polák.

Aby bylo referendum platné, muselo by se ho zúčastnit 35 procent oprávněných voličů. Chodov má 13.500 obyvatel. Rozhodnutí bude závazné, když pro jednu z variant bude alespoň 25 procent všech oprávněných voličů. Výsledky referenda obec zveřejní v sobotu.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, referendum, Chodov, obchodní centrum, okres Sokolov, Patrik Pizinger, Martin Polák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chodově na Sokolovsku lidé hlasují o stavbě obchodního centra  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.