Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Sokolově začala demolice hlavní části Krejcarové lávky

V Sokolově začala demolice hlavní části Krejcarové lávky přes řeku Ohři. Lávku spojující centrum města s areálem Jižní lom uzavřela loni v září stavební firma. Stavbaři před týdnem odstranili ocelovou konstrukci, nyní zbývá odstranit hlavní železobetonovu část. Demolice a odklízecí práce potrvají přibližně deset dní, řekl stavbyvedoucí Petr Chomický.

"Vše jde zatím podle plánu. Po provizorním mostě z levého břehu na ostrov se přistavil bourací bagr s demoličními nůžkami, který rozstřihává staré panely mostu. Lávka by měla být zbouraná během dneška, poté přijde na řadu čištění dna a demolice spodní části mostu, opěr a pilířů," popsal Petr Chomnický.

Na místě původní lávky pak vznikne pylon, na kterém bude na ocelových lanech zavěšena nová konstrukce.

Kvůli demolici čeká vodáky i cyklisty v místě lávky řada omezení. Vodáci nyní nemohou pod lávkou proplout, lodě musí přenést po pevnině, a proto byly zřízeny výstupní a nástupní rampy. Před lávkou stojí dozor, který bude vodáky navigovat. V okolí stavby je uzavřena také cyklostezka, objízdná trasa vede po nové stezce za klášterem a dále přes Staré náměstí.

Nová lávka je hrazena ze státního programu, který pomáhá zahlazovat ekologické škody po těžbě v Ústeckém a Karlovarském kraji. Investorem je tedy ministerstvo financí. Město Sokolov uhradí pouze náklady na zajištění osvětlení lávky a okolí. Podíl ministerstva je 57,8 milionu korun, podíl města představuje 1,8 milionu korun.

S dokončením lávky se počítá do příštího roku.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, stavby, Sokolov, lávka, demolice, Ohře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově začala demolice hlavní části Krejcarové lávky  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.