Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sokolov chce opravit dům v Chelčického ulici za 20 milionů korun

Sokolov plánuje opravu bytového domu v Chelčického ulici. Přibližně za 20 milionů korun chce město opravit 16 bytů, které bude dále pronajímat. Na část oprav chce radnice žádat o dotaci z evropského programu IROP, řekl novinářům místostarosta Sokolova Karel Jakobec (ODS). Rekonstrukce by měla začít příští rok.

"Původně šlo o dům, který byl primárně využíván hasiči. Poslední dobou už ten zájem ze strany hasičů nebyl tak velký, proto jsme se rozhodli dům zrekonstruovat, protože je to stavba z 50. let. Ještě v některých bytech je vytápění prováděno vafkami," sdělil Karel Jakobec.

Město nechá dům zateplit, vyměnit příčky, zrekonstruovat jádra a opravit podkroví. Radnice chce zažádat o dotaci na energetické úspory domu, která by mohla být podle Jakobce ve výši 2,5 milionu korun.

Kromě připojení na centrální vytápění projde kompletní rekonstrukcí i každý z bytů. Současné byty jsou o velikosti 2+1, těch je ale podle místostarosty ve městě nadbytek a není o ně takový zájem. "Tak jsme se rozhodli změnit i uspořádání bytů, aby zůstalo 16 bytů, ale budou o velikosti 1+1 a 3+1, aby to bylo pro případné nájemníky zajímavější," uvedl Jakobec.

Objekt je prázdný, původním nájemníkům nabídlo město náhradní bydlení. Po rekonstrukci se ale budou moci do opravených bytů vrátit. Radnice pak chce byty nabízet jako příjemné bydlení na okraji městského parku a jen několik minut chůze od centra.

Město Sokolov s 23.000 obyvateli má ve vlastnictví asi 1600 bytů, z toho 330 je nízkonákladových, vyhrazených převážně pro seniory. V poslední době město nabízelo k pronájmu 17 malých bytů s bezbariérovým přístupem v areálu chráněných dílen Sokolovské chráněné (dříve Zdraposo), byty jsou ale už obsazené.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, byty, Sokolov, dům, Karel Jakobec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chce opravit dům v Chelčického ulici za 20 milionů korun  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.