Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Plíseň v lednici, špinavá digestoř a všudypřítomné myší bobky, inspektoři si posvítili na rodinný hostinec

Hvězdičkou za čistotu se rozhodně nemůže v současné době chlubit hostinec v Karlových Varech. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uložila provozovateli úplný zákaz užívání prostor. V rámci kontroly inspektoři zjistili přítomnost hlodavců, plíseň v lednici i na stěnách ve skladu. Tam byl navíc poškozený strop a opadávala z něj omítka.

„SZPI provedla úřední kontrolu v restauraci Hostinec U Kaštanů. Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili výskyt myšího trusu a plísní či znečištěná zařízení. S ohledem na tyto hygienické nedostatky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ uvedla SZPI na svém webu Potraviny na pranýři.

Trus hlodavců se vyskytoval téměř v celé provozovně, jejíž prostory jsou vzájemně propojené, respektive průchozí a bez vnitřních dveří. „Proto nebylo možné vyloučit, že se hlodavci vyskytují i na místech, kde jsme nezjistili výskyt jejich trusu,“ pokračuje SZPI.

Inspektoři si posvítili i na prostory kuchyně, kde narazili na znečištěnou mikrovlnku a digestoř. „V lednici se tvořila viditelná plíseň, navíc v ní byly skladovány nesourodé potraviny a suroviny na přípravu pokrmů, které se mohly vzájemně negativně ovlivňovat. Dvě mikrovlnné trouby byly uvnitř zrezivělé,“ popisují. Plíseň se podle zprávy tvořila také na stěnách ve skladu, který měl navíc poškozený strop a padala z něj omítka. „V čistotě nebyly udržovány ani barové prostory,“ dodali inspektoři.

Nevyhovující potraviny, obchody a restaurace zveřejňuje SZPI na webu Potraviny na pranýři. Tam mohou lidé podávat i podněty ke kontrole

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Štítky SZPI, inspekce, potravinářská inspekce, Potraviny na pranýři, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plíseň v lednici, špinavá digestoř a všudypřítomné myší bobky, inspektoři si posvítili na rodinný hostinec  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.