Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Do Karlových Varů přijedou mezinárodní experti na lázeňství. Budou se bavit o covidu

Experti ze všech koutů světa přijedou na podzim do Karlových Varů, aby ve městě probrali problematiku lázeňství. Evropský lázeňský a balneologický kongres se uskuteční v hotelu Thermal. Hlavním tématem bude především covid 19 a jeho dopad na odvětví.

Výroční konferenci, jež je v plánu 4–6. října, společně pořádají Karlovarský kraj, město Karlovy Vary a Evropská lázeňská asociace. Zástupci samosprávních celků si od akce si slibují, že přitáhne pozornost nejen odborné veřejnosti. Na místo totiž dorazí nejen specialisté, ale také například známý influencer Karel Kovář, který se rozpovídá o online prezentaci lázeňských měst. 

„Velmi mě těší, že jsme byli letos vybráni jako spoluorganizátoři tohoto výjimečného setkání. Vzhledem k světovému věhlasu a tradici lázeňské léčby mě totiž nenapadá jiné, vhodnější místo. Pro všechny zúčastněné je evropský kongres ideální příležitostí, jak sdílet své znalosti a zkušenosti a načerpat tak inspiraci od ostatních mezinárodních kolegů,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Hlavní téma kongresu je pro letošní rok covid. Respektive jeho dopady na lázeňské odvětví. Přednášky chystají i další odborníci. Mluvit budou například o udržitelnosti, digitalizaci či vzdělávání. „V rámci kongresu se kromě odborné části uskuteční také veletrh ESPA SPA-CE B2B zaměřený na lázeňskou a wellness turistiku s účastí více než 15 zemí. Účelem workshopu je propojit poskytovatele zdravotních, lázeňských a wellness služeb s turistickými agenturami a dalšími potencionálními kupci jejich služeb,“ dodala Jarmila Ivasková z krajského úřadu Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky Karlovy Vary, Kraj, Lázeňství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Karlových Varů přijedou mezinárodní experti na lázeňství. Budou se bavit o covidu  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.