Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ostrov nechá zpracovat studii zástavby pro oblast u Jáchymovské ulice

Město Ostrov zadalo zpracování územní studie pro oblast mezi Jáchymovskou ulicí a bývalou vlečkou. Plocha, která spojuje starou a novou část města, by měla být v budoucnu zastavěná hlavně bytovými domy. Město ale chce mít jasnou představu o etapách zástavby a parametrech, které může tato rozvojová oblast nabídnout, řekl dnes novinářům starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Územní rozhodnutí o zástavbě oblasti bytovými domy a potřebnou infrastrukturou je vydané. Město tak podle Bureše potřebuje vědět, jaký je krok za krokem další postup ať už pro město, pro případné developery nebo jednání se státem. „Takovou velkou lokalitu jsme tu dlouho neměli, snad od 60. let minulého století. Nechceme proto udělat nějakou chybu,“ dodal starosta.

Pozemky mají asi 19 hektarů, vzniknout by na nich podle Bureše mohlo asi 200 bytů pro obyvatele Ostrova nebo lidi, kteří se rozhodnou do města přistěhovat. „Logicky by se s takto velkou investicí měly pojit i nebytové prostory, aby nevzniklo jen samotné sídliště bez provozoven, obchodů, restaurací a podobně,“ podotkl starosta Ostrova.

Historická část města má jiné výškové parametry než novodobý Ostrov, prostor mezi nimi by tak měl i výškově tvořit jakýsi přechod mezi jednou a druhou částí města. Zatímco v historickém centru jsou většinou dvoupodlažní budovy, sídliště ze 60. let minulého století má až sedmipatrové domy.

Jedním ze směrů, kterými by se město chtělo v budoucí zástavbě vydat, by mohla být i spolupráce se státem. Například varianta, že by město postavilo se státní pomocí byty a část jich nabídlo státním složkám k využití. Nabízejí se například byty pro pracovníky nedaleké věznice, vojáky z vojenského prostoru Hradiště, ale třeba také učitele a další potřebná povolání.

Odhadovaná investice je totiž vysoká, okolo půl miliardy korun. To by pro město, které ročně dává na kapitálové výdaje asi 100 až 120 milionů korun, byla velká zátěž, i kdyby využilo své rezervy nebo si vzalo na stavbu úvěr.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Ostrov

Štítky ČR, správa, reality, Ostrov, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov nechá zpracovat studii zástavby pro oblast u Jáchymovské ulice  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.