Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Karlovarském kraji přibylo 125 případů covidu, o týden dříve jich bylo 80

Testy v Karlovarském kraji za posledních sedm dní potvrdily nákazu covidem-19 u 125 lidí, což je o 45 více než za předchozí týden. Týden předtím přibylo 32 nových případů. Kraj má v České republice již druhým týdnem nejvyšší počet nákaz v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, a to 43 případů. Nejvíce případů je v okrese Karlovy Vary.

Aktuální nárůst případů v kraji, zejména na Karlovarsku, souvisí podle epidemioložky a mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje (KHS) Michaely Zajíčkové především s testováním souvisejícím s karanténami v rodinách, preventivním testováním ve školách a návraty z dovolených. Plošným testování ve školách testy zjistili v kraji 13,1 pozitivního případů na 100 tisíc testů na základních školách.

V současné době je v nemocnici v kraji šest pacientů s koronavirem, leží na standardních lůžkách, nevyžadují intenzivní péči. „Pečujeme například na karlovarské infekci o dva staré pacienty, kteří byli pozitivní 15. srpna, takže je to spíše sociální hospitalizace. Opravdu ta zátěž nemocnic v Karlovarském kraji není," řekla krajská koordinátorka očkování a lékařská ředitelka Karlovarské krajské nemocnice Dagmar Uhlíková.

Nemocnice jsou na případný nárůst počtu hospitalizovaných pacientů s covidem-19 připravené. „Máme jasně připravené scénáře. Karlovarská nemocnice využila přípravu nejenom k rozvodu kyslíku, k posílení kapacitních nádob, udělali jsme i izolační boxy v chebské nemocnici," uvedla Uhlíková.

V nejméně lidnatém kraji v zemi přibylo nejvíce případů za tento týden v úterý, a to 32. Ve středu a čtvrtek testy odhalily shodně 24 nových nákaz. Nejvíce případů přibylo na Karlovarsku, kde se za sedm dní nakazilo 80 lidí, v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je to 69,95 nakažených. Aktuálně je to nejvíce mezi všemi okresy v ČR. Na Sokolovsku se nakazilo 28 lidí, což je 32 infikovaných na 100 tisíc obyvatel. Nejméně se koronavirus šíří na Chebsku, kde přibylo 15 nemocných, což je 16,41 případu na 100 tisíc lidí.

Očkování v kraji pokračuje, počty nově očkovaných se ale dál snižují. Za uplynulý týden zdravotníci naočkovali okolo 2100 dávek vakcíny, což je nejméně ze všech krajů. Od začátku očkování podali celkem 308 320 dávek vakcín, očkovali 158 549 lidí, což je přibližně 54 procent všech obyvatel kraje. Očkování má ukončeno 150 185 lidí, tedy téměř 51 procent všech obyvatel kraje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nakažení, koronavirus, Karlovarský, Karlovarský kraj, COVID-19, infekční onemocnění, Česko, nemocnice, Karlovy Vary, Krajská hygienická stanice, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivana Nováková

Vůbec se nemůžeme divit. Studenti začali jezdit do škol - ve veřejné dopravě si respirátory nenasazují nebo je mají na bradě a vesele si povídají celou cestu. Další jezdí pouze v roušce, kterou mají pod nosy. Ve veřejných prostorách - malé obchůdky (většinou Vietnaských majitelů), chodby škol i úřadů) považují za prostor, kde také nemusí mít respirátor. Jejich bezohlednost je podporována dospěláky, kteří se kasají tím, že jsou očkovaní, tak proč by nosili respirátor. V autobusu křičí, že je jim horko, nedá se v tom dýchat a to jezdí dnes klimatizované autobusy, kde nemají podobné hlášky opodstatnění. Lidi se potom budou divit, že je tady další vlna, když jsou očkovaní, budou se divit, že to tolik stoupá, když oni nosí respirátory (na bradě, mimo dýchací cesty).

Pátek, 10. září 2021, 12:20Odpovědět

V Karlovarském kraji přibylo 125 případů covidu, o týden dříve jich bylo 80  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.