Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Studenti střední lesnické školy ve Žluticích vytvořili takzvanou ekozastávku

Hlavní trasu mezi Karlovými Vary a Prahou u odbočky na Žlutice zdobí nově ekologická autobusová zastávka. Vytvořili ji studenti střední lesnické školy Žlutice ze dřeva a zeleně. Žáci pracovali na projektu společně s učiteli ve svém volném času i o prázdninách.

Původní frekventovaná zastávka Hvězda byla ve velmi špatném stavu. Protože ji využívají jak obyvatelé Žlutic a okolních obcí, tak i studenti, kteří do školy často dojíždí ze vzdálených míst, rozhodlo vedení školy, že ji upraví. S nápadem souhlasilo i vedení města, které na projekt poskytlo příspěvek 70 tisíc korun. Během dvouměsíčních příprav muselo vedení školy zajistit i povolení od Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Na vytvoření zastávky se zelenou střechou pracovali od května studenti z oboru lesní mechanizátor, zahradník a lesnictví. „Celou původní zastávku jsme museli odstrojit, využili jsme pouze konstrukce. Připravovali se trámy a desky na střechu, nařezávali jsme určitý počet koláčků ze dřeva. Na střeše je navezená zemina, kde jsou vysázené rostliny, které by měly odolat frekventované silnici, jako například sukulenty nebo netřesky," popsala ředitelka školy Radka Stolariková.

Další autobusové zastávky škola zatím upravovat neplánuje. Nyní se chystají učitelé společně s žáky vytvořit venkovní učebnu. „Jak žáky, tak i nás to velmi baví. Ta práce nás ve volných chvílích spojuje," uvedla Stolariková.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Střední lesnická škola Žlutice

Štítky ekologie, škola, příroda, zastávka, Žlutice, Praha, Karlovy Vary, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti střední lesnické školy ve Žluticích vytvořili takzvanou ekozastávku  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.