Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ostrov plánuje plošnou deratizaci, obyvatelé si stěžují na přemnožené hlodavce

Naposledy se plošná deratizace dělala v roce 2018. Od té doby nebyl ve městě podle starosty Jana Bureše (ODS) problém. Lidé se začali ozývat až nyní, proto město službu zajistí. Důležité ale bude, aby se přidali i majitelé ostatních domů, kterým povinnost provést deratizaci ve svém objektu ukládá vyhláška.

„Deratizace v našem městě probíhala pravidelně dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim každý rok. Od roku 2018 ale přestaly být s hlodavci problémy a proto jsme od této pravidelnosti upustili. Nyní nás ale obyvatelé několikrát upozornili, že se v jejich okolí hlodavci opět pohybují a proto budeme deratizovat,“ vysvětli Jan Bureš.

Deratizační proces bude ve městě probíhat od 12. července do 17. října. V této době musí deratizaci provést i soukromí vlastníci domů jako jsou sdružení nájemníků a podobně. Těm tuto povinnost ukládá vyhláška a provedení deratizace může kontrolovat odbor životního prostředí.

„Jeho úředníci si mohou vyžádat potvrzení o provedení deratizace nebo například fakturu za její uhrazení. Nepředpokládáme ale, že bychom provedení deratizace kontrolovali plošně. Spíše se kontroly budou týkat objektů, kde budeme mít podezření, že deratizace neproběhla. Jinak věříme a spoléháme na to, že lidé chtějí žít ve městě bez hlodavců a tak se k této akci dobrovolně přidají,“ dodal starosta.

Město Ostrov má na tuto činnost nasmlouvánu odbornou firmu, která zajistí nejen samotnou deratizaci, ale také odstranění ostatků a vše další, co je potřebné k vyhubení hlodavců potřeba.

„Uvidíme, jestli bude jedna deratizační vlna stačit, nebo zda budeme podobnou akci muset na jaře zopakovat,“ dodal Jan Bureš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com/volfgang voght

Štítky deratizace, potkani, Ostrov, vyhubení, hlodavci, přemnožení, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov plánuje plošnou deratizaci, obyvatelé si stěžují na přemnožené hlodavce  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.