Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Magistrát se obává vysoké vody, o metr nechá zvednout moderní lávku na Meandru

Očekávané prudké oteplení a s ním rychlé tání sněhu přimělo vedení Karlových Varů k rozhodnutí o zdvižení lávky přes řeku Ohře. S touto variantou bylo počítáno při jejím projektování i stavbě. Zdvih se provádí mobilními hydraulickými zvedáky.

„Předpověď počasí počítá v příštích dnech s oteplováním, to znamená i tání sněhu. Vzhledem k jeho zásobám v kraji lze očekávat vzestup hladin toků. Město Karlovy Vary proto zdvihne lávku, která propojuje cyklostezku Ohře s volnočasovým areálem Meandr Ohře,“ sdělil mluvčí karlovarské radnice Jan Kopál.

Lávka byla navržena tak, aby ji bylo možné v případě potřeby zvednout o 1,25 metru a dostat se tak nad hladinu stoleté vody.  Zvedání se ale provádí mobilními zvedáky, které není možné k základům lávky přistavit, pokud hladina řeky začne stoupat.

„Proto je třeba tuto operaci udělat předem, tedy než se hladina řeky zvedne. Lávka tedy bude od úterý 16. února zdvižena, a do odvolání tak bude nepřístupná pro chodce a cyklisty. Z meandru je možné uzavřenou lávku obejít po ulici Západní a přes Dvorský most,“ doplnil mluvčí s tím, že vedení města prosí veřejnost o trpělivost a děkujeme za pochopení.

„Zároveň vedení města zároveň okamžitě zadalo zpracovat změnu systému obsluhy lávky, tak aby ji bylo možno v budoucnosti zdvihat a spouštět operativněji,“ dodal Jan Kopál.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Milan Harvánek

Štítky povodeň, oteplení, lávka Meandr, Karlovy Vary, lávka, meandr, radnice, Ohře, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Magistrát se obává vysoké vody, o metr nechá zvednout moderní lávku na Meandru  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.