Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovy Vary připravují zahájení lázeňské sezony, možná ale opět zbytečně

Termín jedné z nejsledovanějších a nejnavštěvovanějších akcí roku, byl v krajském městě stanoven na víkend od 30. dubna do 2. května. Jestli se ale slavnost uskuteční, zatím není jasné, vše závisí na aktuální situaci a opatřeních týkajících se pandemie covid-19.

„S ohledem na probíhající pandemii onemocnění covid-19 je možné, že i nadále bude pořádání kulturních a společenských akcí určitým způsobem omezováno. Rozsah akce bude operativně přizpůsoben nastaveným vládním opatřením. Zatím tedy šlo jen o stanovení termínu. Rádi bychom ale využili program, který jsme měli připravený na minulý rok, kdy se zahájení vůbec nekonalo,“ uvedl Jan Kopál, mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary.

Karlovy Vary měly v minulém roce hned dva termíny na otevření lázeňské sezony. Nejprve to mělo být klasicky v květnu, kdy to nebylo kvůli pandemii možné. A slavnost se nepovedlo realizovat ani v náhradním termínu na začátku prázdnin, kdy stále trvala vládní restriktivní opatření.

„Už při rušení programu v loňském roce jsme oslovili uvažované účinkující a ujistili je, že s nimi počítáme nejprve na pozdější termín a po jeho zrušení na letošek,“ pokračuje dále mluvčí magistrátu.

Vedení města letos nepřijímalo ani nominace na pocty města – tedy cenu města a čestné občanství.

„Loňské nominace jsme chtěli vyhlásit opět při zahájení, které se nekonalo, tak je budeme chtít slavnostně udělit letos. Samozřejmě, co bude a nebude na začátku května možné, to teprve uvidíme a podle toho budeme program přizpůsobovat,“ dodal Jan Kopál.

Z loňského programu je tak možné vyčíst, že by se v Karlových Varech letos mohli objevit Tonya Graves, 4TET s Jiřím Kornem, Ondřej Havelka a Melody Makers, Poetika nebo Petr Spálený. Samozřejmostí by pak měl být příjezd krále Karla IV. a jeho družiny nebo tradiční žehnání léčivým pramenům.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky zahájení lázeňské sezony, Karlovy Vary, kultura, pandemie, Karel IV. Lucemburský, Jiří Korn, Ondřej Havelka, Petr Spálený, Tonya Graves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary připravují zahájení lázeňské sezony, možná ale opět zbytečně  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.