Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ostrov pokračuje v rekonstrukci svého bytového fondu

Radnice má nyní připraveno čtyři a půl milionu korun na kompletní opravu šesti bytových jednotek. Do výběrového řízení se ale hlásila vždy pouze jedna firma, proto se vedení města rozhodlo vedle veřejného výběrového řízení oslovovat stavební firmy přímo.

„Oslovíme dvanáct společností a navíc výběrové řízení zveřejníme běžným způsobem. Chceme, aby se o tyto zakázky opravdu soutěžilo. V podmínkách navíc máme, že firma nemusí opravit všech šest bytů, ale může si vybrat třeba jeden, dva nebo všechny,“ říká starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Město Ostrov patří k městům s největším bytovým fondem v kraji. Vzhledem k jejich stáří se vedení města před několika roky rozhodlo, že uvolněná bytová jednotka projde kompletní rekonstrukcí a poté bude znovu nabídnuta k dlouhodobému pronájmu.

„Je tady samozřejmě i možnost, že si byt zrekonstruuje nový nájemce a my mu investované peníze kompenzujeme. Náklady na opravu jednoho bytu se pohybují od pěti, do šesti set tisíc korun. Jde totiž o opravdu rozsáhlou akci včetně rekonstrukce bytového jádra, elektrorozvodů, podlah, zárubní a dveří, topení, štuku a výmalby,“ pokračuje dále starosta a doplnil, že součástí prací není montáž kuchyňské linky.

Během uplynulých let se v Ostrově takto opravilo už zhruba třicet bytů, ve kterých je zvýšené nájemné. Nyní se na radnici vedou diskuse o tom, zda nezměnit způsob přidělování takto opravených bytů.

„Těch variant je několik, ale každá má svá pro a proti. Chceme v první řadě, aby byt sloužil dlouhodobě a ne, aby nám někdo například zaplatil šest měsíců vysoké nájemné a pak nám vrátil vybydlený byt. Proto musíme vše zvážit. Jisté ale je, že se vždy bude jednat o přidělování uchazečům z našeho pořadníku,“ dodal Jan Bureš s tím, že město opravuje byty všech velikostí, tedy od 1+1 až do 4+1.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky oprava bytu, bytový fond, pronájem, výběrové řízení, Ostrov, radnice, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov pokračuje v rekonstrukci svého bytového fondu  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.