Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zaměstnanci lázeňských lesů budou úřadovat v lese

Karlovarská radnice chce přesunout svoji příspěvkovou organizaci Správa lázeňských lesů do objektu sv. Linhart, který prošel velmi nákladnou rekonstrukcí. Stěhováním se ušetří provozní náklady a uvolní se prostory, jejichž využití se bude teprve hledat.

„Myslíme si, že prostory na Linhartu jsou větší a pro tuto organizaci více vyhovující. Navíc jsou uprostřed lázeňských lesů, což má logiku. Objekt na Linhartu je nově zrekonstruován za desítky milionů korun a tak se tento přesun přímo nabízel,“ uvedl Petr Bursík (ODS) náměstek karlovarské primátorky.

Dalším pozitivem je očekávané snížení provozních nákladů, které by mělo činit více než 300 000 korun.

„Snažíme se, aby naše organizace hospodařily co nejekonomičtěji, a pokud možno vydělávaly peníze. I proto je snížení provozních nákladů dalším benefitem. Obzvláště v případě, kdy máme zrekonstruovaný areál, který není plně využitý,“ doplňuje primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Na Linhartu je třeba dořešit několik technických věcí včetně připojení na internet. To je ale otázka několika týdnů, během kterých proběhne i samotné stěhování. Zaměstnanci budou nový objekt využívat nejen jako administrativní budovu, ale také jako hájenku.

„Pro uvolněné prostory na Vyhlídce budeme teprve hledat využití. Nejdříve zvážíme možnost využití pro naše jiné organizace a případně poté nabídneme ke komerčnímu nájmu,“ dodal Petr Bursík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ekonomika, úspora, stěhování, sv. Linhart, Lázeňské lesy, Karlovy Vary, les, provozní náklady, ODS, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci lázeňských lesů budou úřadovat v lese  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.