Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Horách budou lidé v referendu rozhodovat o stavbě dvou hal pro internetové obchody

V Horách na Karlovarsku budou lidé 23. července v referendu hlasovat o záměru na stavbu dvou hal pro internetové prodejce. Původní záměr na stavbu Střediska obchodu a služeb se totiž výrazně změnil a vedení obce chce znát postoj obyvatel, řekla starostka Hor Lucie Hostašová (nez.).

Soukromý investor zhruba před 20 lety měl v plánu postavit v obci, která těsně přiléhá ke Karlovým Varům, středisko s obchody, službami, kinem, čerpací stanicí a motelem.

"Jenže původní záměr se přepracoval a nyní počítá se stavbou dvou hal pro internetové obchody. Názory na to, jestli by se mělo stavět, se různí. Na jednu stranu by obec mohla mít příjmy do rozpočtu, ale na druhou stranu by haly stály blízko rodinným domům. Navíc se tady plánuje stavba dalších asi 25 domů," vysvětlila důvody referenda Lucie Hostašová.

Podle záměru, který už prochází procesem posuzování vlivu na životní prostředí, by se v Horách měly postavit dvě haly, jedna o ploše 27.000 čtverečních metrů, druhá by měla 19.000 čtverečních metrů. Celková zastavěná plocha včetně komunikací a zpevněných plocha má být téměř 74.000 čtverečních metrů. U dopravního napojení se počítá s využitím současných komunikací. Přeprava by měla být převážně nákladními auty do 7,5 tuny. Podle předkladatelů by i při provozu areálu doprava nedosáhla takové úrovně, jako byla před zrušením dálničních poplatků pro osobní auta na nedalekém úseku dálnice D6.

Obec Hory má asi 270 obyvatel, i na veřejné projednání záměru přišlo na místní poměry hodně lidí. Podle starostky je tak šance, že se referenda zúčastní dostatek voličů, aby padlo rozhodnutí, jestli se záměrem souhlasit, nebo jej odmítnout.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, referendum, stavby, Hory, Karlovarský kraj, hora, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Horách budou lidé v referendu rozhodovat o stavbě dvou hal pro internetové obchody  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.