Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Nové sanitky budou mít nejen modré, ale i červené majáky

Vedení Karlovarského kraje pokračuje v obnově vozového parku záchranné služby, proto rozhodlo o nákupu pěti nových automobilů. Ty budou plně vybaveny včetně skříňové nástavby, která umožní lepší obsluhu pacienta a komfortnější pohyb lékaře v prostoru sanity.

Karlovarský kraj vypsal zadávací řízení na dodávku pěti plně vybavených sanitních vozů pro posádky Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje. Ty působí po celém regionu a nová auta budou určená pro intenzivní péči se vším potřebným vybavením.

„Rada kraje v tomto týdnu schválila vyhlášení zadávacího řízení na dodávku těchto nových sanit rychlé zdravotnické pomoci. Přepokládaná hodnota veřejné zakázky je 17, 4 milionu s DPH. Vzhledem k tomu, že dlouhodobě plánujeme obnovu vozového parku záchranky, počítali jsme s vynaložením uvedených peněz i v každoročním příspěvku zdravotnické záchranné službě,“ vysvětlil krajský radní Jan Bureš.

V požadavcích na dodávku vozů je i speciální skříňová nástavba, která umožní větší komfort jak pacientů, tak hlavně ošetřujícímu personálu.

„V první řadě je důležitá bezpečnost a komfort pacienta, který může být ohrožen na zdraví či na životě. Veškerý prostor a podmínky pro péči musí mít i záchranář, jenž během přesunu pacienta do nemocnice zajišťuje jeho životní funkce. Proto je technický popis pro zájemce o veřejnou zakázku velmi detailní,“ upřesnil krajský radní.

Nové sanitky už budou opatřeny kromě modrých také červenými majáky, které jsou po uvedení do provozu lépe vidět za denního světla.

„Jediným kritériem pro výběr dodavatele vozů nejnižší nabídková cena,“ doplnila mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZSKK

Štítky Karlovarský kraj, sanita, nákup, investice, majáky, pacient, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje, Jan Bureš, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové sanitky budou mít nejen modré, ale i červené majáky  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.