Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Letecký den v Chebu letos představí nejmenší letadlo na světě i další světové unikáty

Nejmenší letadlo na světě, jediná letuschopná dvoumotorová proudová německá stíhačka Messerschmitt Schwalbe nebo obojživelné letadlo Catalina jsou největšími lákadly letošního leteckého dne v Chebu. Bude se konat o víkendu 17. a 18. srpna a oba dny představí divákům několikahodinový letecký i doprovodný program.

Začínáme ve 13:00 a budeme končit před 17:00 hodinou. Program je oba dva dny stejný. Doprovodný program bude pro diváky připraven v celém areálu už od 9:00, chtěl bych poprosit diváky, aby do areálu přijeli v dopoledních hodinách. Pro ty nejmenší budou připraveny atrakce zdarma. A pro ty větší, kteří by si chtěli okusit, co to znamená se vznést do oblak a létat, je připravená celá flotila letadel," upřesnil manažer 9. ročníku chebského Leteckého dne Jiří Pěč. Seznamovací lety pro diváky budou od rána do zahájení leteckého programu, a také po jeho skončení až do setmění.

Oproti minulým ročníkům zvýšili pořadatelé počet příjezdových tras, diváci mohou dorazit od kruhového objezdu u Maškova a nově i z druhého směru od Dřenic po dálnici D6. Bude víc pokladen a přijíždějící auta budou řazena do koridorů.

„Lidé mohou rovněž využít kyvadlové autobusové dopravy, která bude zdarma. Pro letošek jsme nehýbali ani s cenami vstupného ani parkovného. To zůstává za 100 korun za auto stejně jako vstupné pro děti od sedmi let, mladší děti mají vstup zdarma a dospělá vstupenka na místě vyjde na 300 korun," doplnil Pěč. Informace o trasách příjezdu, autobusové dopravě, vstupném i programu jsou na webových stránkách Leteckého dne.

Letošní Letecký den je podle pořadatelů 9. oficiálním ročníkem. Skupina nadšenců organizovala první malý modelářský letecký den v roce 1995. Překvapil návštěvností více než 5000 lidí. Letecké dny v současné podobě se konají na chebském letišti od roku 2007.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Wikimedia Commons, Letecký den Cheb

Štítky Letecký den Cheb, letecký den, nejmenší letadlo na světě, Messerschmitt Schwalbe, Catalina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letecký den v Chebu letos představí nejmenší letadlo na světě i další světové unikáty  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.