Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Každý víkend bude brázdit Ašsko historické RTOčko, novinkou je i sobotní Party bus

Historický a naleštěný veterán, respektive autobus značky Škoda RTO, brázdí Aš a okolí. Autobus bude jezdit přes prázdniny každý víkend. Cílem je podpořit cestovní ruch v Aši a poskytnout místním netradiční zážitek. Novinkou je také i sobotní „Party bus“, který bude vozit cestující z Františkových Lázní a Hazlova do Aše na kulturní akce.

Městské slavnosti, oslavy u rozhledny, koncert nebo letní kino. Tam všude se lidé z Hazlova A Františkových Lázní dostanou takzvaným Party busem. „Můžeme říci, že je to takový ´Baby produkt´ cestovního ruchu, který je zaměřený na lázeňské hosty a návštěvníky Františkových Lázní, aby v rámci fakultativního výletu poznávali Aš. Našim návštěvníkům chceme představit to, čím se Aš může pyšnit,“ vysvětluje produktový manažer cestovního ruchu Zdeněk Soukup.

Výlety budou postavené na historii, kulturních a sportovních zážitcích na vrchu Háj. „Budou zde probíhat komentované prohlídky s průvodcem. Chceme prezentovat Goethovo náměstí, park Historie, Time Trip, takže ukážeme pomocí virtuální reality Aš, jak vypadala v době svého rozkvětu. Určitě návštěvníky potěší strávené chvíle v obou ašských muzeích, které zajišťuje Muzeum Aš, a jelikož letos slaví naše rozhledna 120 let, tak i toto je jasná zastávka, která nesmí chybět. Mimo jiné s tím také souvisí i nové označení památníků, takže cesta na rozhlednu bude o to příjemnější a poutavější,“ láká Soukup.

A co je pro Ašáky důležité? Tuto zážitkovou jízdu mohou využít například na cestu do nejbližšího lázeňského města, hrad Seeberg, do Aquaparku, Soosu a podobně. „Ašáci by také mohli pozvat své kamarády, kteří jsou z Hazlova a Františkových Lázní, aby dorazili na akce do Aše, protože autobus vždy jede zpět po ukončení akce, což vnímám jako velký benefit, protože nemusí řešit odvoz, když si budou chtít dopřát mnoho zábavy a nějaké ty drinky,“ dodává Soukup.

Jízdné do třinácti let je zdarma a jednorázové jízdné vyjde na padesát korun, což je levněji než cesta běžnými spoji MHD.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Muzejní úzkorozchodná dráha Kateřina

Štítky , cestovní ruch, podpora cestovního ruchu, Františkovy Lázně, Hazlov, Chebsko, RTO, Party bus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každý víkend bude brázdit Ašsko historické RTOčko, novinkou je i sobotní Party bus  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.