Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Chebu vadí Němci. Odpalují nám tady rachejtle a dělají nepořádek, zlobí se

Plné zuby mají v posledních týdnech v západočeském Chebu Němců, kteří odpalují v blízkosti hranic rachejtle. Právě cizinci mají na svědomí nejvíce prohřešků. Nepomáhá ani fakt, že provinilce strážníci odměňují mastnými pokutami.

Případy, v nichž dochází k odpalování zábavní pyrotechniky v okolí hranic, v poslední době lámou hlavu chebským strážníkům. Jen v říjnu řešili strážci městských vyhlášek šest případů nedovoleného odpalování, které zakazuje vyhláška radnice z června letošního roku. Navíc si hlídky zmapovaly, že ve všech odhalených přestupcích figurují obyvatelé spolkové republiky. 

„Ve všech případech se jednalo o cizí státní příslušníky, kteří zábavní pyrotechniku zakoupili na tržnici Svatý Kříž a odpalovali ji v blízkosti lesa. Všechna uvedená protiprávní jednání byla řešena dle platných zákonů ČR uložením pokut nemalých částek,“ postěžoval si ředitel Městské policie Cheb Pavel Janošťák.

Pracovníci v uniformách se na problematiku pravidelně zaměřují. Zároveň lidi vyzývají, aby si dávali pozor a nepokoušeli. „Městská policie tímto žádá občany, ale zejména návštěvníky ze SRN, aby zábavní pyrotechniku používali jen povoleným způsobem a v povolené době a  místo po sobě vždy uklidili. Samozřejmostí je ohleduplnost k ostatním lidem, domácím mazlíčkům i volně žijícím zvířatům,“ dodal šéf chebské městské policie. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Cheb, Německo, Pyrotechnika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Raději mlčte, aby vás nevyměnili... Nebo si myslíte, že v kolonii BuM si můžete otvírat kušnu na své germánské pány? :-D

Čtvrtek, 26. října 2023, 08:28Odpovědět

Chebu vadí Němci. Odpalují nám tady rachejtle a dělají nepořádek, zlobí se  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.