Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Drážní hasiči se dočkají moderního zázemí, Správa železnic postaví v Chebu nový objekt za 220 milionů

Správa železnic chce zahájit na přelomu letošního a příštího roku stavbu dvou pracovišť drážních hasičů, a to v Chebu a Nymburku. Hasiči by mohli nová stanoviště využívat už v roce 2025. Výsledkem investic budou moderní areály, ve kterých budou výcvikové a školicí prostory, plochy pro fyzickou přípravu a také odpovídající zázemí pro hasičskou techniku. Celkové náklady stavby v Chebu mají dosáhnout 220 milionů korun.

„Jednotky drážních hasičů jsou nedílnou součástí Správy železnic. Operují na celém území republiky a jako část integrovaného záchranného systému zasahují nejen při mimořádnostech na železnici. K výkonu svého náročného povolání proto potřebují také potřebné zázemí, které jim postupně vytváříme,“ uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

V chebské jednotce působí ve třísměnném provozu 45 hasičů. V areálu ve Vrázově ulici v Chebu budou mít k dispozici nový dvoupodlažní objekt s veškerým potřebným vybavením a zázemím pro hasičskou techniku. Na jeho střeše budou rozmístěny fotovoltaické panely, které budou součástí topného systému.

V přízemí budovy vznikne garáž pro 13 vozidel, technické zázemí, šatny a hygienické zázemí. Na ni naváže venkovní stání pro vyprošťovací tank. Ve druhém podlaží bude operační středisko a administrativně-sociální zázemí hasičů. Součástí objektu bude i věž pro lezecký výcvik a požární sport. Pro výstavbu obou objektu hledá Správa železnic zhotovitele prací. Stavět by se mělo od konce letošního roku do prvního čtvrtletí 2025.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drážní hasiči Cheb

Štítky Drážní hasiči, nové zázemí, Správa železnic, železnice, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drážní hasiči se dočkají moderního zázemí, Správa železnic postaví v Chebu nový objekt za 220 milionů  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.