Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Aš a okolí chce být na mapě. Město si objedná speciálního průvodce pro turisty

Novinku, kterou ocení zejména turisté a milovníci cyklistických výletů, chystá Aš. Město na Chebsku touží po tom, aby veškeré cyklostezky a trasy regionu Ašska byly k dostání v papírové podobě na mapách. Podobný průvodce doposud neexistuje. Radnice si od kroku slibuje, že povede ke zlepšení orientace návštěvníků.

Ašsko protkané stezkami. Takový název vymysli v Aši novému a chystanému průvodci. Radní se na poslední schůzi domluvili, že je potřeba, aby podobný dokument vznikl a dali zelenou vypracování projektové studie turistických stezek. Doposud podrobná mapka návštěvníkům města na západě Čech chyběla. Podle radnice má dokument vést ke sjednocení současných stezek, například z pohledu značení. Díky tomu se usnadní lidem, kteří region navštíví, orientace.

„Součástí zadání je také zhodnocení stávajících stezek, kterých je poměrně velký počet. K dispozici je turistům na Ašsku nyní čtrnáct stezek a pětadvacet dalších tras jako tipů na výlet, dle obtížnosti určených pro pěší, cyklisty, případně pro motorizované výletníky, dále deset značených cyklostezek či cyklotras a nově také tři singletraily v okolí vrchu Háj, přičemž čtvrtý se staví,“ zdůvodnil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Mapka bude mít nejen vyznačené trasy. Součástí budou rovněž tipy, kam vyrazit na jídlo nebo kde se ubytovat. Vyznačená mají být rovněž místa, kde je možné sportovní či kulturní vyžití. „Studie má také určit finanční náročnost navrhovaných opatření. Zadání předpokládá dohotovení studie do konce tohoto roku,dodal Vrbata.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Infocentrum Aš

Štítky , Průvodce, Turismus, Mapy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš a okolí chce být na mapě. Město si objedná speciální průvodce pro turisty  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.