Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hasiči zachraňovali z komína v Teplé dvě osiřelá čapí mláďata, bez pomoci by uhynula

Čapí rodinku pozorovali místní obyvatelé v Teplé na Chebsku s velkou oblibou a na sociálních sítích se pravidelně chlubili svými fotografickými úlovky. V posledních dnech se však na komíně objevoval pouze jeden z rodičů a posléze už ani ten. Na místo proto vyrazili hasiči s výškovou technikou, dvě mláďata snesli na zem a předali do péče záchranné stanice.

„V našem čapím hnízdě v Teplé se nyní z čapího páru objevuje pouze samec bez samičky. Prosíme všechny, poohlédněte se po lokalitách, kde jste čápy vídali, kde čápi chodili po loukách, po polích, kde lovili potravu,“ psalo na svých sociálních sítích Infocentrum Teplá. O dva dny později už na místě pod pivovarským komínem parkovala hasičská technika.

„Dvě mláďata z hnízda na komíně zachránili hasiči v Teplé. Hnízdo čápů zde pravidelně sleduje místní obyvatel, který zpozoroval, že se v hnízdě delší dobu neobjevili dospělí čápi. Přivolaní hasiči tak s využitím výškové techniky z hnízda odebrali dvě mláďata, která si přímo na místě převzal zástupce záchranné stanice pro ohrožená zvířata,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Čápata jsou momentálně v Záchranné stanici živočichů v Plzni. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Karlovarského kraje, Vít Tóth

Štítky záchrana čapích mláďat, čápi v Teplé, záchranná stanice živočichů, čáp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zachraňovali z komína v Teplé dvě osiřelá čapí mláďata, bez pomoci by uhynula  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.