Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Aš nakupuje. Úřad si pořídí budovy pošty, nočního klubu a pošilhává po ubytovně

Nakupovací náladu pohltila radnici v Aši, která zatoužila po novém majetku. Radní se domluvili, že si pořídí budovu pošty i objekt někdejšího nočního klubu. Obě nemovitosti chce v budoucnu přestavět na městské byty. Navíc úřad pokukuje i po další stavbě.

Na pořízení objektů se shodli aští radní na posledním jednání. Zelenou dali nápadu, aby se fond městského majetku rozšířili o čtyřpodlažní budovu na Poštovním náměstí, kterou vlastní Česká pošta. Ta pobočku zavírá kvůli úsporným opatřením a cení si ji na 16,5 milionů korun. Součásti nabídky jsou rovněž okolní pozemky. Nemovitost zaujala radnici v Aši, která se hned začala pídit, jak stavbu získat do vlastnictví. Nakonec radní nápad schválili. Stejně jako nákup bývalého nočního klubu Mehtap v ulici Na Vrchu, jenž vyjde na více než 6 milionů korun. V jednání je navíc odkoupení ubytovny v Moravské ulici, již vlastní Tran Sy Dung.

„Radnice chce koupí objektů rozšířit svůj bytový fond, u dvou pak zároveň řešit problém se sociálně nepřizpůsobivými nájemníky, kteří v těchto domech bydlí. Objekty chce kupovat prázdné, tedy bez nájemníků, s výjimkou budovy pošty, kde bude zachována poštovní úřadovna v současných prostorech,“ sdělil mluvčí ašské radnice David Vrbata.

Návrhy radních nyní jde ke schválení, či zamítnutí k zastupitelům. Očekává se, že v případě nákup pošty a nočního klubu projde bez problémů, jelikož má podporu rady. Nejasno je ale ohledně ubytovny, na které se neshodli ani radní. „Hlasování skončilo 'plichtou' 3 : 3. Rovněž tato nabídka doputuje zastupitelům k rozhodnutí, ovšem bez doporučujícího nebo nedoporučujícího stanoviska rady města,“ dodal Vrbata.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Aš

Štítky , Nemovitosti, Majetek, Radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš nakupuje. Úřad si pořídí budovy pošty, nočního klubu a pošilhává po ubytovně  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.