Platnost přísloví, že pořádek dělá přátelé, si v praxi vyzkoušeli majitelé asijské restaurace v Chebu. Do podniku nazvaného Danly se pozvali inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), kteří se nestačili divit, jaký binec v provozovně je. Na vlastníka se naštvali a zavřeli mu pohostinství.
Kontroloři ze SZPI se vydali na úřední kontrolu asijské a vietnamské restauraci Danly, jež se nachází v ulici Svatý Kříž. Jakmile přišli dovnitř, věděli, že bude zle. Prostory byly zaneřáděné. Po zemi se válel myší trus, sporák byl totálně špinavý, stejně tak jako stěny. Odborníci se proto hned pídili potom, kdo a kdy někdo podnik naposledy uklízel. To navíc nebylo vše.
„V provozovně docházelo k nevhodnému skladování surovin na přípravu pokrmů (masa, potravin, polotovarů), které se tak mohly vzájemně negativně ovlivňovat. Například k rozmrazování masa v době kontroly docházelo ve dřezu v blízkosti čistícího prostředku a rozpadající se drátěnky – tedy předmětů nesouvisejících s přípravou pokrmů,“ popsali v závěrečné zprávě inspektoři ze SZPI.
Po zmapovaní celkového stavu vynesli kontroloři očekávaný verdikt. „Inspektoři uvnitř provozovny zjistili množství hygienických prohřešků včetně zanedbaného úklidu, znečištěných zařízení pro přípravu a úchovu potravin a pokrmů či nedostatečného zabezpečení proti škůdcům. Vzhledem k absenci řádné hygienické praxe jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ dodali inspektoři, kteří si všimli, že asiaté mají nepořádek i ve venku.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.