Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Aš chystá rekonstrukci krytého bazénu za 100 milionů korun. Žádat musí o dotaci

Krytý plavecký bazén v Aši na Chebsku čeká nákladná rekonstrukce. Na záměr má město hotový projekt, který odhaduje náklady na 100 milionů korun. Tolik peněz ale radnice nemá, bude proto žádat o dotaci u Národní sportovní agentury. Rekonstrukce bazénu je podle vedení města nezbytná, protože do budoucna by byl jinak provoz v souvislosti s požadavky na hygienické normy neudržitelný. Informoval o tom mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Krytý bazén byl postaven v roce 1978, nyní je ve špatném technickém stavu a jeho technologie je zastaralá. Vedení města proto nechalo pořídit projektovou dokumentaci na celkovou rekonstrukci za 2,5 milionu korun. Počítá se v ní s úpravami a zateplením skeletu a střechy bazénu, výměnou technologií na úpravu a ohřev vody, novou fotovoltaikou a vzduchotechnikou. Zachovat navrhuje parní saunu, přibýt by měl malý saunový svět s finskou saunou a biosaunou. Nerezové bazénové vany nahradí betonové, upraví se dispozice vestibulu s recepcí a občerstvením, s možností obsluhy zvenčí, počítáno je s novými šatnami a modernizací vnitřního osvětlení.

Úprav by se měl dočkat i venkovní areál, který byl vybudován v roce 2002. Stejná projekční kancelář, která projektovala plavecký bazén, připraví projekt i na úpravy venkovní části, což je prostor mezi bazénem a Havlíčkovou ulicí, a také areálu venkovních bazénů. V této části stavby se bude řešit parkování návštěvníků bazénu a posezení v předzahrádce.

Nový venkovní bazén je navrhován se dvěma dráhami a atrakcemi, s vlastní technologií úpravny vody, která by nebyla závislá na úpravně vody ve vnitřním bazénu. „Vzhledem k malému počtu teplých dnů v Aši se nebude jednat o žádný vodní svět, ale pouze o možnost osvěžení a vyřádění menších dětí. Cenu v této době ještě neznáme, navrhovaný koncept bude teprve předložen radě města ke schválení či k dalším úpravám,“ uvedl městský mluvčí Milan Vrbata.

Městský bazén využívají kromě příznivců vodních sportů zejména mateřské a základní školy. Vstupné podle starosty nepokryje celkové náklady bazénu, město proto dává na jeho provoz sedm milionů korun ročně. Za rok bazén navštíví asi 50.000 lidí. Aš má přibližně 13.000 obyvatel.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Aš

Štítky ČR, správa, rekreace, stavby,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš chystá rekonstrukci krytého bazénu za 100 milionů korun. Žádat musí o dotaci  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.