Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Aš chystá rozsáhlou modernizaci plavečáku. Doufá, že investici zaplatí stát

Aš plánuje jeden z nejnákladnějších investičních záměrů v historii. Město touží po opravě plaveckého bazénu, jehož areál lidem slouží od roku 1978. Radnice si udělala projekt a tvrdí, že rekonstrukci potřebuje vnitřní i venkovní část. Většinu nákladů má pokrýt dotace.

Krytý plavecký bazén je pětačtyřicet let starý a postupně dosluhuje. Radnice si na záměr zpracovala projektovou dokumentaci, za kterou si soukromá firma řekla přes 2 miliony korun. Počítá se například s úpravami a zateplením skeletu a střechy bazénu, výměnou technologií na ohřev vody, novou fotovoltaikou či vzduchotechnikou. Předpokládá se rovněž, že zůstane parní sauna, kterou doplní další zařízení. Dále je na papíře výměna současných betonových van za nerezové, úprava vestibulu či osvětlení. 

„Rozpočet vnitřní rekonstrukce bazénového komplexu je cca 100 milionů korun. Na úpravy chce město Aš požádat o dotaci u Národní sportovní agentury. Rekonstrukce bazénu je nezbytná, protože do budoucna bude provoz v souvislosti s požadavky na hygienické normy neudržitelný,“ sdělil Milan Vrbata, mluvčí ašské radnice. 

Aš rovněž touží po úpravě venkovní části, jež pochází z roku 2002 a vymezuje ji prostor mezi bazénem a Havlíčkovou ulicí i areálu venkovních bazénů. Projektanti, které radnice oslovila, budou řešit například otázku parkování i zachování přírody.

Nový venkovní bazén je navrhován se dvěma dráhami a atrakcemi, s vlastní technologií úpravny vody, která by nebyla závislá na úpravně vody ve vnitřním bazénu. Vzhledem k malému počtu teplých dnů v Aši se nebude jednat o žádný 'vodní svět', ale pouze o možnost osvěžení a vyřádění menších dětí. Cenu v této době ještě neznáme, navrhovaný koncept bude teprve předložen radě města ke schválení,“ dodal Vrbata.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Aš

Štítky , Karlovarský, Bazén, Sportoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš chystá rozsáhlou modernizaci plavečáku. Doufá, že investici zaplatí stát  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.