Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Chceme, aby lidem chodily včas dopisy od České pošty, hlásí v Aši

Nově zvolené vedení Aše na Chebsku chce dál řešit problémy s doručováním zásilek České pošty. Komplikace v západočeském výběžku nastaly poté, co pošta na přelomu roku zrušila v Aši dodejnu a oblast obsluhovala přímo z Chebu. Lidé pak někdy zásilky nedostali nebo našli ve své schránce cizí psaní. Nahlásili už přes sto stížností. Nové vedení radnice v čele se starostou Vítězslavem Kokořem (ANO) chce vést další jednání, informoval starosta.

Situace s doručováním listovních zásilek se podle starosty ani po několika měsících nelepší. Lidé si dál stěžují, na problémy narážejí také pracovníci na městském úřadě. „Úředníci jsou paralyzováni, protože tu nefunguje pošta. Proto jsme uvažovali o tom, že bychom vyčlenili člověka, který bude doručovat alespoň úřední poštu. Ale to řešíme něco, co má řešit stát, ne samospráva," řekl starosta.

Nové vedení města bude chtít jednat s Českou poštou i s Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ), což je správní orgán pošty. „V případě, když to nepomůže, tak zorganizujeme petiční akci občanů," uvedl Kokoř.

Ašskou pobočku zrušila Česká pošta při centralizaci logistiky v Karlovarském kraji. Stály za tím ekonomické i personální důvody a také obecný pokles objemu listovních zásilek. Poštovní doručovatelé měli místo v Aši vyzvedávat zásilky v Chebu, následně mnozí z nich podali výpověď. Po změnách v systému doručování si lidé začali stěžovat na sociálních sítích a obraceli se i na městský úřad či poštovního ombudsmana.

Bývalé vedení v čele s tehdejším starostou Daliborem Blažkem (Místní) už se zástupci České pošty několikrát jednalo. Pošta tehdy slíbila, že pokud se nový model doručování neosvědčí, doručovací středisko se do města vrátí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky , Pošta, Doručování, Dopisy, Radnice, Česká pošta, Cheb, okres Cheb, Český telekomunikační úřad, Dalibor Blažek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme, aby lidem chodily včas dopisy od České pošty, hlásí v Aši  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.