Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cheb kvůli omikronu odpískal tradiční masopustní průvod

Smutek a zklamání zavládl v západočeském Chebu. Tamější radnice oznámila veřejnosti, že ani letos se neuskuteční tradiční masopustní průvod. Oblíbené akci, na níž si pravidelně najdou cestu stovky lidí, vystavil stopku covid a jeho sílící varianta omikron.

Chebský masopust se neuskuteční podruhé v řadě. Loni jej pořadatelé rovněž zrušili kvůli covidu a stejné rozhodnutí přišlo i letos. Organizátoři, mezi které patří radnice, městské muzeum, divadlo či orchestr, zveřejnili rozhodnutí na webu. 

Budeme doufat, že již druhým rokem odkládané 17. 'narozeniny' Chebského masopustu budeme moci s plnou parádou společně oslavit bez všech nepříjemných opatření v roce příštím. Zároveň věříme, že se ale uvidíme podstatně dříve, třeba při tradičních velikonočních akcích letošního roku,“ popsala mluvčí chebského úřadu Simona Liptáková.

Cheb tak přišel v poslední době o další oblíbenou kulturně-společenskou akci. Kvůli vládním opatřením proti covidu se nekonaly na náměstí ani vánoční trhy. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv města Cheb

Štítky Cheb, masopust, Tradice, Průvod, Covid, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb kvůli omikronu odpískal tradiční masopustní průvod  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.