Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cheb štvou Němci, kteří jezdí do pohraničí kupovat a odpalovat pyrotechniku

V Chebu se množí případy, kdy si němečtí návštěvníci jezdí nakupovat zábavní pyrotechniku do pohraničních tržnic a poté ji odpalují v okolních lesích. Nechávají po sobě nepořádek a hlavně výbuchy ruší obyvatele v okolí i lesní zvěř. Problémy trvají už několik měsíců, ale v poslední době se výrazně stupňují, řekl novinářům místostarosta Cheb Jiří Černý (VPM).

Na zábavu s pyrotechnikou, jejíž používání je v Německu silně omezené, podle Černého zvou do Chebu i některé webové stránky. „Místním obyvatelům to samozřejmě vadí a obrátili se na město s tím, abychom jim pomohli. Sám jsem na místě byl několikrát a v podstatě denně dochází k zadržení několika osob, které tam tuhle činnost provozují. Problémem je plašení zvěře nebo nepořádek, který tam zanechávají,“ uvedl Černý.

Lidé ze Slapan, osady, která spadá pod město Cheb, si už vytvořili hlídky, které informují město a policii, pokud do lesů u chebské části německá auta zamíří. Protože zákaz používání pyrotechniky kromě silvestra platí v Chebu jen v centru města, nelze za odpalování pyrotechniky udělovat pokuty podle této vyhlášky. Využít ale lze lesní zákon, který zakazuje rušení zvěře. Pokuty je možné udělit také za nepořádek, protože němečtí návštěvníci v lese zanechávají množství vypálené pyrotechniky.

Místostarosta Černý, který má v Chebu na starosti i městskou policii a bezpečnost ve městě, se proto spojil s provozovateli tržnice na Svatém Kříži. Chce na stánky nechat umístit plakáty, které budou informovat německé zákazníky, že odpalování pyrotechniky může skončit pokutou. Tabule s varováním chce město umístit i na cesty vedoucí do lesů, kde petardy odpalují.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Cheb, pyrotechnika, Němci, Prodej, les, Jiří Černý, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb štvou Němci, kteří jezdí do pohraničí kupovat a odpalovat pyrotechniku  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.