Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cheb zmodernizoval atletický areál na břehu Ohře

V Chebu dokončili rozšíření atletického stadionu na levém břehu Ohře. Modernizace a vybudování nových sportovišť přišlo zhruba na 12 milionů korun, řekl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. Práce začaly už před prázdninami a skončily minulý týden.

Součástí prací bylo položení nového povrchu na běžeckou dráhu a vybudování nových sektorů na technické disciplíny tak, aby zde bylo možné pořádat na vysoké úrovni nejen běžecké závody, ale i soutěže v technických disciplínách, uvedl Hrubý. V areálu je tak nyní možné soutěžit například ve skoku dalekém nebo hodu oštěpem.

Před stavbou nových sektorů bylo nutné ještě přesunout hřiště pro míčové sporty mimo běžecký okruh. Atletický areál, který vešel ve známost i díky své „zlaté dráze“, tak nabídne i další možnosti sportovního vyžití.

Původně chtělo město Cheb zároveň s atletickým areálem začít stavět vedle i nový skatepark. Do soutěže na dodavatele se přihlásil pouze jeden zájemce, navíc s vyšší nabídkovou cenou, než byla cena podle projektu. Město proto raději vypíše novou soutěž a stavba by začala až na jaře příštího roku.

Rozsáhlý areál pod chebským hradem prošel za poslední léta výraznou přeměnou. Nejprve vznikl na pravém břehu Ohře odpočinkový areál Krajinka, posléze město na levém břehu odstranilo zastaralá sportoviště a vybudovalo nový atletický areál s hřišti, s lanovým centrem a areálem pro lukostřelbu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Cheb

Štítky Cheb, Oprava, Ovál, Atletika, Sport, Ohře, Ladislav Hrubý, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb zmodernizoval atletický areál na břehu Ohře  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.