Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cheb odloží stavbu nového skateparku na příští rok

Město Cheb odloží stavbu nového skateparku u atletického areálu na příští rok. Do soutěže na dodavatele se přihlásil pouze jeden zájemce, a to navíc s vyšší nabídkovou cenou, než byla cena podle projektu. Město proto raději vypíše novou soutěž a stavba by začala až na jaře příštího roku, řekl dnes novinářům místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

„My jsme přistoupili ke zrušení soutěže a rada schválila zadávací podmínky na novou soutěž. Počítáme s tím, že stavba bude probíhat v příštím roce od března do srpna. V rozpočtu máme na stavbu asi 12 milionů korun. Očekáváme, že tím, že stavební firmy budou mít více času na přípravu, se přihlásí více zájemců, což by mohlo mít dopad i na cenu zakázky," uvedl místostarosta.

Původní odhad nákladů na stavbu nového skateparku byl okolo osmi milionů korun. Vzhledem k situaci na trhu ale radnice projektovanou cenu raději navýšila na 12 milionů korun.

Skatepark bude součástí sportovně rekreačního areálu na levém břehu Ohře. Tam město už provádí rozšíření atletického areálu a modernizaci běžecké dráhy, které se pro její žlutou barvu říká zlatá. Dráha by měla být připravena do doby konání Velké ceny města Chebu v polovině září. Odložení stavby skateparku na dokončení prací na atletickém stadionu mít vliv nebude, i když město původně chtělo, aby se obě stavební akce konaly v jednom termínu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto bottomlayercz0/Pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Cheb, AUDIO, soutěž, Ladislav Hrubý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb odloží stavbu nového skateparku na příští rok  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.