Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Valdštejn letos do Chebu nepřijede, vedení města letošní slavnosti zrušilo

Valdštejnské slavnosti v Chebu se v letošním roce neuskuteční. Dohodlo se na tom vedení města a Západočeské divadlo v Chebu, které jednu z nejvýznamnějších kulturních událostí ve městě pořádá. Důvodem jsou stále platná epidemická opatření, která zřejmě budou v nějaké podobě platit i v srpnu, kdy se měly slavnosti konat, řekl novinářům místostarosta Chebu Jiří Černý (VPM). Valdštejnské slavnosti se v Chebu konaly dosud jednou za dva roky.

„Na vedení jsme v minulém týdnu doporučili organizátorovi, aby Valdštejnské slavnosti letos neorganizoval s ohledem na platná opatření. Poslední Valdštejnské slavnosti se konaly v roce 2019 a počítá se tím, že zase za dva roky se bude konat další ročník. V příštím roce se bude konat opět mezinárodní festival mládežnických dechových orchestrů FIJO," uvedl Černý.

Valdštejnské slavnosti se pravidelně konají také ve Frýdlandu na Liberecku a v Jičíně. I v těchto městech se ale slavnosti kvůli pandemii koronaviru nekonaly.

Kulturní akce v Chebu se zatím kvůli opatřením proti šíření koronaviru konat nemohly. Podle Černého i v létě budou směřovány hlavně do venkovních prostor. Půjde například o festival hudby, výtvarného umění a divadla Chebské dvorky nebo například den otevřených dveří na Letišti Cheb či gastronomické slavnosti.

Ohodnoť článek

Štítky Valdštejnské slavnosti, Cheb, oslavy, kultura, slavnost, Hrad Valdštejn, Jiří Černý, Západočeské divadlo, pandemie covidu-19, Letiště Cheb, Liberecký kraj, Jičín, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Valdštejn letos do Chebu nepřijede, vedení města letošní slavnosti zrušilo  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.