Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Krize na chebské interně zažehnána, primář Adamec slíbil stažení výpovědi

Nově jmenovaný generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Josef März jednal s primářem ve výpovědi Stanislavem Adamcem a slíbil mu situaci v chebské nemocnici, která pod KKN spadá, co nejrychleji vyřešit. Přiměl tak primáře, aby i nadále zůstal v čele oddělení nemocnice.

„Primář Adamec při společné schůzce slíbil stáhnout podanou výpověď a i nadále zůstat v čele interního oddělení v Chebu. Naším společným cílem je snaha o řešení nastalé situace a udržení chodu oddělení,“ uvedl Josef März.

Ten jednal s primářem chebské interny Stanislavem Adamcem na konci minulého týdne. Lékař podal výpověď k poslednímu březnu a zdůvodňoval ji tím, že už dále nechce pracovat v „personálním marasmu“, který v chebské nemocnici nastává. Upozorňoval tak na nedostatek personálu, jeho přetížení a celkovou špatnou situaci v Chebu. Problémy prezentoval Stanislav Adamec nejprve veřejně na svém facebookovém profilu, kde v době největší pandemické krize na začátku letošního roku uváděl, že v Chebu dochází k selekci pacientů.

 „Jsem rád, že jsme s novým vedením nemocnice nalezli společnou řeč, neboť dosud chyběl partner pro jednání, což se změnilo nástupem Josefa Märze do funkce generálního ředitele,“ doplnil k jednání Stanislav Adamec.

Obě strany se dohodly, že budou spolupracovat a postupně stabilizují tým interny a zajistí plynulý chod celého oddělení pro zajištění lékařské péče v chebském regionu.

„Aktuální personální situaci bude nemocnice řešit nejen aktivním náborem lékařského personálu, inzercí, ale i další výpomocí,“ dodala Markéta Singerová, mluvčí KKN.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KKN

Štítky nemocnice cheb, interna, výpověď, Cheb, Karlovarský kraj, Karlovarská krajská nemocnice, nemocnice, Josef März

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krize na chebské interně zažehnána, primář Adamec slíbil stažení výpovědi  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.