Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chebané si po půl roce mohli znovu užít farmářské trhy, kvůli nepřízni počasí část prodejců chyběla

Po uvolnění opatření proti šíření koronaviru se po půl roce opět vrátily do Chebu oblíbené farmářské trhy. Účast prodejců byla menší, ale podle organizátorů se dá očekávat, že zájem rychle poroste, zvlášť, až se vylepší počasí.

Na pěší zóně v Chebu se dnes sešlo 13 prodejců. Kromě svých výpěstků nabízeli masné výrobky a ryby, výrobky z medu nebo bylinky. Zejména o zeleninu nebo uzenářské výrobky z regionálních výroben byl zájem i přes velmi chladné počasí. Podle pořadatelů ale trhy zatím poběží v omezeném režimu.

„Spousta lidí nám odřekla účast, co se týká ovoce, zeleniny nebo květin. Další problém je, že vláda rozhodla, že se farmářské trhy mohou spustit za týden a prodejci na to nebyli připravení,“ řekl za organizátory Radek Aleš.

Pokud se epidemická situace nezmění, měli by podle Aleše v následujících týdnech prodejci nabízet zejména čerstvou zeleninu a květiny a měli by se v Chebu střídat. Prodávat zatím nelze doplňkový sortiment jako keramiku, košíky a podobně, ani jídlo k přímé konzumaci na místě. Stánky musí být dál od sebe, každý musí mít k dispozici dezinfekci a prodejci musí mít ochranné pomůcky.

Podle starosty Chebu Antonína Jalovce (VPM) město po pořadatelích nechce vysoký nájem, ale snaží se najít vzájemně výhodnou spolupráci. Zejména proto, že lidé tento sortiment vyhledávají a trhy si oblíbili.

Farmářské trhy se v Chebu obnovily loni. Původně měly fungovat do konce listopadu, ale protiepidemické opatření je zrušilo už v říjnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MÚ Cheb

Štítky trhy, farmářské trhy, regionální výrobci, potraviny, Cheb, opatření, farmářský trh, zelenina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebané si po půl roce mohli znovu užít farmářské trhy, kvůli nepřízni počasí část prodejců chyběla  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.