Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Odborníci radí postavit bazénové centrum na místě stávající zahrádkářské kolonie

Vedení Chebu nechalo provést vyhledávací studii, která řešila umístění stavby bazénu v šesti možných lokalitách. Nejvhodnějším místem pro realizaci zamýšleného projektu se nakonec ukázal areál nynější zahrádkářské kolonie Mírový sad.

„Vedle zmíněného Mírového sadu připadaly v úvahu lokality bývalých kasáren Zlatý vrch, škvárového hřiště Lokomotivy, parku nemocnice, pozemků u kláštera nebo areálu za společností Chetes směrem na Svatý kříž. Vyhledávací studie ale ukázala právě na Mírový sad a to i z důvodu dostatečně velké plochy, kde by v budoucnu mohl stát například i nový zimní stadion, neboť ten současný jednou jistě doslouží,“ vysvětluje starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Ten samozřejmě cítí, že připravit obyvatele o zahrádky nebude jednoduchým rozhodnutím. Nicméně už dnes je vedení města se zahrádkáři v kontaktu, a snaží se s nimi situaci řešit k co možná největší spokojenosti. „Některým nabídneme zahrádky v jiných koloniích a připravujeme i rozvojové lokality, kam bychom zahrádky přemístili,“ pokračuje starosta.

Město v současné době disponuje starým bazénem, na jehož provoz doplácí zhruba šest milionů ročně. I proto je jednou z priorit a sledovaných položek ekonomická náročnost provozu nového bazénového centra. „Předpokládáme, že by celý projekt měl zahrnovat plavecký bazén, relaxační zónu, saunový svět a venkovní biotop- Z předběžných odhadů vyplývá, že by město mělo nový areál dotovat od nuly do tří milionů korun ročně, což je zhruba polovina nákladů, které vydáváme z rozpočtu města nyní,“ doplňuje Antonín Jalovec a dodává, že stavba celého komplexu by měla být jedním z největších investičních projektů v historii Chebu. Odhadované náklady totiž dosahují částky 200 až 250 milionů korun.

Jeho kolega místostarosta města Ladislav Hrubý (VPM) uvedl, že město nyní hledá možnosti financování celého projektu. Tu zatím nejvýhodnější vidí radní Chebu v dotaci od Národní sportovní agentury, která má jeden z programů zaměřen právě na realizace sportovišť a bazénů. „Musíme nyní zjistit, zda náš koncept této dotační výzvě odpovídá a zda je reálné dotaci získat. Máme ještě zadánu ekonomickou studii celého projektu a třetí věcí, kterou řešíme, jsou podmínky územního a stavebního řízení,“ doplňuje Ladislav Hrubý s tím, že i kdyby šlo všechno úplně hladce, nezačne realizace tohoto projektu dříve, než na podzim roku 2022.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky bazén, dotace, náklady, stavba, Cheb, projekt, sad, Ladislav Hrubý, Zlatý vrch, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odborníci radí postavit bazénové centrum na místě stávající zahrádkářské kolonie  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.