Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Mariánských Lázních uskuteční čtyři projekty obyvatel města

V Mariánských Lázních uskutečnili první projekty participativního rozpočtu. Hotové už je psí hřiště a osvětlení kašny, radnice uskuteční ještě dva z návrhů obyvatel města. Pro svůj první participativní rozpočet, který byl vyhlášen v minulém roce, město vyčlenilo 500.000 korun. Informoval o tom starosta Mariánských Lázní Martin Kalina (Piráti).

Největším projektem byla výstavba nového psího hříště. Tento projekt získal nejvíce hlasů od obyvatel. Dokončeno je už také osvětlení kašny v parku naproti nemocnici. "Třetím projektem jsou takzvaná malovaná hřiště, která podávala skupina maminek. Ony si to budou malovat svépomocí, ale všechny materiály už k tomu mají, nejspíš to budou dělat až na jaře," řekl Martin Kalina. Posledním projektem, který by se měl uskutečnit, je venkovní gril.

Vzhledem k letošním ztrátám v rozpočtu, které způsobila opatření proti koronaviru, vedení města letos další participativní rozpočet nevyhlásilo. O financích města ale budou moci spolurozhodnout obyvatelé v příštím roce. "O participativní rozpočet byl mezi občany velký zájem, rozhodli jsme se ho proto na příští rok zdvojnásobit. Doufám tedy, že těch projektů bude více a možná se udělá i něco většího," uvedl starosta.

Participativní rozpočet mají už několik let například v Karlových Varech, kde se konají pravidelná fóra s obyvateli. Chebu se zavedením participativního rozpočtu pomáhá organizace Agora CE, která má zkušenosti s podobnými projekty i v mnoha dalších městech. V Sokolově kvůli nejistým příjmům odložili první participativní rozpočet na příští rok.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, M. Lázně, Mariánské Lázně, projekt, Martin Kalina, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mariánských Lázních uskuteční čtyři projekty obyvatel města  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.