Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Volání seniorky o pomoc naštěstí zaslechli sousedé

Strážníci chebské městské policie vyjížděli na pomoc starší ženě, která upadla ve svém bytě a nemohla se zvednout. Žena byla ale naštěstí při vědomí a komunikovala. I proto se jí vcelku rychle podařilo zajistit pomoc a převoz do nemocnice.

„Přijali jsme oznámení, že z bytu, kde bydlí seniorka, se ozývá volání o pomoc. Strážníkům se přes uzavřené dveře podařilo se seniorkou spojit a zjistili, že upadla a nemá sílu se zvednout. Dále si ztěžovala na bolesti. Na místo byly přivolány jednotky integrovaného záchranného systému. Došlo k otevření bytu a předání seniorky do péče zdravotníkům, kteří ji převezli do nemocnice. Byt byl po ukončení veškerých úkonů zajištěn,“ popisuje jeden z mnoha zásahů svých strážníků Pavel Janošťák, ředitel Městské policie Cheb.

Chebští strážníci se během léta také více zaměřují na pochůzkovou činnost a kontrolu pohybu chodců. Zde se jedná nejčastěji o prohřešky jako je chůze přes silnici na červenou, přecházení mimo přechody, neukázněnost cyklistů a občas i nepovolené zábory veřejného prostranství.

„Strážníci městské policie o prázdninách také navštěvují letní dětské tábory. Dětem ukazují výstroj a výzbroj, seznamují je s prací městské policie, předvádějí zákroky i výcvik služebního psa. Děti si mohou výstroj vyzkoušet a strážníci jim rádi odpovídají na jejich otázky,“ dodal ředitel s tím, že pozornost je věnována i preventivním akcím zamřeným zejména na dopravní výchovu jak dětí tak i dospělých.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky obecní policie, nemocnice, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volání seniorky o pomoc naštěstí zaslechli sousedé  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.