Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Františkovy Lázně připravují revitalizaci městských parků

Ve Františkových Lázních připravují rozsáhlou revitalizaci městských parků. Zhruba za 30 milionů korun chce město upravit asi 17 parků, přičemž 85 procent nákladů pokryje dotace ze Státního fondu životního prostředí. Vedení města plánuje začít letos na podzim a práce potrvají přibližně dva roky. Řekl starosta Františkových Lázní Jan Kuchař (PRO Zdraví a Sport).

"Hlavní lokalitou jsou Sady Bedřicha Smetany. Budou tam zásadní úpravy," řekl Jan Kuchař. Do parku se vrátí historický parter Goethova památníku. "Vše to vychází z historických průzkumů parků, které jsme si před dvěma lety nechali udělat," uvedl starosta.

V parcích se začnou na podzim v době vegetačního klidu kácet staré stromy a vysazovat nové. Do města se vrátí i zahrady, ve kterých lidé původně pěstovali byliny. Obnoveny budou cesty v pacích i mobiliář. Při úpravách památníku J. W. Goetha chce město ozvučit fontánu.

Dále radnice plánuje upravit také lesopark u oblíbené rekreační oblasti Amerika. V parku se již postupně kácí náletové dřeviny. V plánuje je podle starosty i rozšíření místního zooparku.

Františkovy Lázně chtějí zatraktivnit městské parky i kvůli nominaci mezi světové památky UNESCO. Proces schvalování zápisu evropských lázeňských měst na seznam UNESCO se ale kvůli celosvětové pandemii nemoci covid-19 stále odkládá. Parky i městská zeleň jsou důležitým zázemím pro místní lázeňství, dodal starosta.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, příroda, Františkovy Lázně, Jan Kuchař, Státní fond životního prostředí, Pro sport a zdraví, Johann Wolfgang von Goethe, Bedřich Smetana, Světové dědictví UNESCO, Amerika, městský park, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Františkovy Lázně připravují revitalizaci městských parků  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.