Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cheb obnoví vodovod a postaví novou kanalizaci ve Střížově

Cheb chce vybudovat novou kanalizaci a obnovit vodovod v části Střížov. Na investici zhruba za 20 milionů korun se bude podílet i vodohospodářská společnost Chevak, která vodovod a kanalizaci na Chebsku provozuje, řekl místostarosta Chebu Miroslav Plevný (VPM).

"Je to akce, kde se bude z větší části měnit vodovod a prakticky celá kanalizace v této městské části. Náklady na vodovod, protože už tam nějaký byl a Chevak jej chce modernizovat, půjdou za touto společností. U kanalizace je to složitější a jediné možné řešení je svést odpadní vody až do Chevaku," uvedl Miroslav Plevný.

Zatímco výměna vodovodního řadu přijde asi na 4,5 milionu korun, které investuje Chevak, náklady na kanalizaci zhruba za 14 milionů korun se rozdělí mezi město a Chevak. Větší část připadá na město. To ale může ještě požádat o dotaci, která by mohla být až do devíti milionů korun, o které by se následně snížil podíl peněz z městského rozpočtu.

Ve Střížově bude vybudovaná nová přečerpávací stanice a asi 1,7 kilometru kanalizace. Splašková voda ze Střížova se bude výtlakem přečerpávat na Slatinu a odtud gravitací přes čerpací stanici ve Františkových Lázních až do čistírny odpadních vod do Chebu.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, odpady, voda, Cheb, kanalizace, Střížov, Miroslav Plevný, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb obnoví vodovod a postaví novou kanalizaci ve Střížově  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.