Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Soud povolil reorganizaci Strunalu, výrobce hudebních nástrojů

Krajský soud v Plzni povolil reorganizaci společnosti Strunal Schönbach, která je výrobcem hudebních nástrojů z Lubů u Chebu. Firma, která se na konci roku ocitla v úpadku, má tak šanci zachránit tradici výroby. Na rozhodnutí soudu upozornil server E15.cz.

Soud přijal návrh firmy na reorganizaci, která spočívá ve vstupu investora, kterým je společnost Finale Bridge International s.r.o., která by se stala jediným společníkem. Provozní úvěr ve výši pěti milionů má poskytnout společnost IT Credit s.r.o. Na podobě reorganizace se Strunal dohodnul s věřiteli i investory.

Reorganizace předpokládá zachování výroby strunných hudebních nástrojů, houslí, viol, violoncell, kontrabasů a klasických kytar. Plán předpokládá větší orientaci firmy na vyšší kvalitu výrobků. Více by podnik chtěl vsadit i na on-line prodej, i když prodej hudebních nástrojů vyšší kvality bude i tak závislý na osobním kontaktu zákazníka s nástrojem, což velmi ztížila současná koronavirová krize.

Loni měl Strunal podle účetní uzávěrky tržby přes 30 milionů korun a celkový obrat 35,7 milionu korun. Vykázal ale ztrátu 15,5 milionu korun, v roce 2018 to byla ztráta 13,3 milionu korun. Má 59 zaměstnanců, z toho 42 na hlavní pracovní poměr.

Autoři | Foto strunal

Štítky ČR, dřevo, stroje, hudba, firmy, Strunal Schönbach, insolvence, hudební nástroj, Krajský soud v Plzni, Cheb, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud povolil reorganizaci Strunalu, výrobce hudebních nástrojů  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.