Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

O splouvání Ohře je mezi vodáky s nástupem prázdnin velký zájem, vody je dost

Na řeku Ohři v Karlovarském kraji v posledních teplých dnech vyráží velký počet vodáků. Provozovatelé kempů i půjčovny lodí mají na začátku letních prázdnin tradičně obsazeno. Vodácké turistice přeje slunečné počasí. Vody je v Ohři stále dostatek a je dobře splavná, zjistila.

Půjčovna lodí a tábořiště firmy Dronte, která má v Karlovarském kraji na Ohři několik poboček, považuje letošní začátek sezony za vydařený. Nejvytíženější mají víkendy, poptávka je ale během celého týdne. Ještě větší nárůst teď očekávají s nástupem letních prázdnin. Začátek prázdnin je obvykle podle provozovatelů nejvytíženější.

Z Chebu do Lokte je vody dostatek, dál směrem na Stráž nad Ohří už je jí o něco méně. "Je to normální letní stav. Ohře je dobře sjízdná, před pár týdny pršelo. Ideálnější by bylo více vody, ale zatím je to dostatečné, může se sjet celý tok. Na raftech se teď asi nejlépe splouvá z Kynšperku do Karlových Varů, ale dá se i níž až do Pernštejna," řekl jednatel Dronte Ohře Vladimír Šeda.

Povodí Ohře eviduje na všech měřených místech řeky normální stav. Aktuálně je v Ohři v Chebu 52 centimetrů, v Citicích 82 centimetrů, v Karlových Varech - Drahovicích je hladina na 41 centimetrech. Méně vody je už ale v přítocích Ohře, a to ve Svatavě, Teplé nebo Rolavě, kde voda dosahuje pouze okolo 20 centimetrů.

Vodákům by mělo i v dalších dnech přát počasí. Ačkoli se oproti předchozím dnům mírně ochladilo, teploty by v Karlovarském kraji měly dosahovat 22 stupňů Celsia. Na víkend předpovídají meteorologové ojediněle srážky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Ohře, Vodáci, Sjízdnost, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O splouvání Ohře je mezi vodáky s nástupem prázdnin velký zájem, vody je dost  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.