Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kraj posílá dělníky na most přes Rolavu. Chátrající objekt čeká rekonstrukce

Karlovarský kraj ví, za kolik a kdy se opraví turisticky vyhledávaný most přes řeku Rolavu v Přebuzi na Sokolovsku. Objekt, přes nějž vede cyklostezka, byl dlouhodobě ve špatném technickém stavu. S opravou městu nakonec pomohl kraj, který rekonstrukci za necelých sedm milionů korun zaplatí.

​Karlovarští krajští radní oznámili záměr na opravu konstrukce na posledním jednání. S pracemi začnou stavaři v nejbližších dnech. Finiš mají naplanovaný na podzim, konkrétně v září, kdy má být celé dílo hotové. 

„Z pohledu turistické infrastruktury je most přes řeku Rolavu důležitou stavbou. Město Přebuz zpracovalo projektovou dokumentaci, ale nenašlo již dostatek finančních prostředků, aby mohlo opravu realizovat. Kraj proto dočasně převzal most do svého majetku a s tím i odpovědnost za provedenou přestavbu. Jakmile budou práce hotové, vrátíme most zpět Přebuzi,“ uvedl náměstek hejtmana Dalibor Blažek (Místní HNHRM)

Do výběrka se zapojily čtyři firmy. Úředníci vybrali Videst. „Vítěznou nabídku ve výši necelých 6,5 milionu korun uhradí kraj ze svého rozpočtu. Podle předpokladu budou práce zahájeny v květnu a lhůta na dokončení je stanovena na 120 dnů od nabytí účinnosti smlouvy. Most projde kompletní přeměnou, stejně tak i přilehlé okolí – koryto řeky, svahy a komunikace,“ dodala Jarmila Ivasková z karlovarského krajského úřadu. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky Karlovarský, Most, Oprava, Přebuz, Cyklistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj posílá dělníky na most přes Rolavu. Chátrající objekt čeká rekonstrukce  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.