Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Požár Tesca v Mariánských Lázních vyšetřuje policie. Škoda je dvacet milionů korun

Velkou škodu napáchal požár v Mariánských Lázních, kde v pondělí hořel obchodní dům Tesco. Hasiči bojovali s požárem a jeho následky několik hodin. Škodu vyčíslili vyšetřovatelé na dvacet milionů korun. Případ si převzala policie, jež událost prošetřuje jako přečin z nedbalosti.

K události došlo v pondělí kolem třetí hodiny ráno. Na místo okamžitě spěchali hasiči. Vyslali do terénu devět jednotek, kterým dvě hodiny trvalo, než dostaly z prodejny šlehající plameny pod kontrolu. Oheň zasáhl část pláště budovy a sklad prodejny se sportovním zbožím Sportisimo. Do dalších částí centra se oheň nerozšířil, prostory byly zakouřené. Na místě zasahovali hasiči z devíti jednotek. Po uhašení ohně hasiči vyklízeli celé pondělí prostory.

„Bylo nezbytné konstrukci rozebrat a ohniska uhasit, zároveň bylo nutné vyklidit sklad s poškozenými regály se zbožím. Další prodejny obchodního centra hasiči před požárem uchránili, došlo však k jejich silnému zakouření,“ uvedl mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal.

Zatím není jasné, proč k nehodě došlo. Vyšetřování zřejmě potrvá několik dní či týdnů. Hasiči neuvedli s ohledem na probíhajícího šetření ani to, kde oheň vznikl. Jasněji bylo mě být poté, co závěry zveřejní policie, která případ vyšetřuje. Na místo krátce po požáru poslala psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. 

„Chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti a nadále se případem usilovně zabývají .Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 20 milionů korun,“ uvedl mluvčí karlovarských policistů Jakub Kopřiva.

Mluvčí společnosti Tesco Michal Kuzmiak ČTK řekl, že se požár pravděpodobně rozšířil z kontejnerů před prodejnou Sportisimo, která byla plameny nejvíce zasažena. Obchod byl v době incidentu uzavřen a bez zaměstnanců. Zboží na prodejně Tesco nebylo zasaženo.

V poslední době se nejedná o jediný případ požáru obchoďáku na Karlovarsku. Letos v listopadu vzplanul řetězec Penny v Chodově na Sokolovsku. Tehdy za ohněm stál osmnáctiletý mladík, který prodejnu zapálil omylem. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky Mariánské Lázně, Požár, Tesco, Policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár Tesca v Mariánských Lázních vyšetřuje policie. Škoda je dvacet milionů korun  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.