Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Školní obědy pro děti ze sociálně slabých rodin vyjdou kraj na 2,2 milionu korun

V Karlovarském kraji je více než tři sta padesát dětí, které potřebují pomoci se zajištěním kvalitního stravování a získat zdravé stravovací návyky. S tím jim může pomoci projekt „Obědy do škol v Karlovarském kraji“.

„V současné době usiluje vedení Karlovarského kraje o získání dotace na zaplacení obědů pro vytipovaných 354 dětí. Projekt bude realizován v období od 1. 9. 2021 do 30. 6. 2022 a zapojeno do něj bude 39 mateřských a základních škol z Karlovarského kraje. Podpořeny budou děti ve věku od 3 do 15 let, a to formou úhrady stravného v zařízení školního stravování,“ uvedla Jitka Čmoková, mluvčí Karlovarského kraje.

Kraj se do tohoto projektu zapojil i v minulých letech, kdy pomáhal mnoha sociálně slabým rodinám. Nosnou myšlenkou tohoto projektu je nejen zajistit kvalitní stravování dětem ze sociálně slabých rodin a vypěstovat v nich zdravé stravovací návyky, ale také prohloubit jejich začlenění mezi vrstevníky a spolužáky.

„Jedná se o jedinečnou formu podpory, která by se měla týkat 354 vytipovaných dětí. Jejich skutečný počet ale bude záviset na tom, jestli rodiče včas odevzdají zapojeným mateřským a základním školám potřebné potvrzení z úřadu práce,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák (Piráti).

Celkové náklady přesahující dva miliony korun by měly být hrazeny z prostředků Operačního programu potravinové a materiální pomoci a ze státního rozpočtu. Výhodou projektu je finanční plnění hned na jeho začátku, což pro kraj znamená, že ho nebude nutné předfinancování z krajského rozpočtu.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Václav Votruba

Štítky školní obědy, dotace, sociálně slabé rodiny podpora, Karlovarský kraj, projekt, rodina, Česká pirátská strana, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školní obědy pro děti ze sociálně slabých rodin vyjdou kraj na 2,2 milionu korun  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.