Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Krajští radní už nebudou vykonávat dvě uvolněné funkce najednou

V radě Karlovarského kraje, která byla zvolena na konci minulého roku sedí i čtyři starostové obcí a měst. Dva z nich vykonávali funkci krajského radního již v minulém volebním období a tomu přizpůsobili i svojí pozici na svém městském úřadě. Noví dva radní slíbili, že to v průběhu začátku letošního roku učiní také.

„Únorové zastupitelstvo města ze mě udělalo neuvolněného starostu. Znamená to, že od března nebudu placen za výkon starosty v plné výši. Nepovažuji totiž za správné, abych bral dva plné platy, jeden jako starosta Chodova a druhý jako krajský radní, kterým jsem se stal v prosinci loňského roku,“ sdělil Patrik Pizinger (Místní), starosta Chodova a radní Karlovarského kraje.

Podle jeho dalších slov bude ale i nadále působit na radnici a pracovat pro své město.  „Bude to pro mě osobně nesmírně náročné a časově vyčerpávající, ale jsem pevně přesvědčen, že tým na chodovské radnici, v čele s panem místostarostou a paní tajemnicí, je natolik funkční a výkonný, že jim mohu bez starostí svěřit část svých povinností. V následujících týdnech a měsících uvidíme, jak tento souběh funkcí bude fungovat,“ dodal starosta Chdova a radní kraje.

Vedle Patrika Pizingera vykonávají funkci radního a starosty obce nebo města je ještě Jan Bureš (ODS), Dalibor Blažek (Místní) a Vít Hromádko (SNK1).  Oba prvně jmenovaní, tedy Jan Bureš a Dalibor Blažek jsou ve svých městech, konkrétně v Ostrově a Aši, starosty neuvolněnými, neboť se stejně jako Patrik Pizinger domnívají, že by neměli brát dva plnohodnotné platy při souběhu funkcí. Posledním a v této chvíli jediným radní a starostou pobírajícím dva plnohodnotné platy je Vít Hromádko, který chce ale situaci řešit podobně jako jeho kolegové.

„Záležitost výkonu dvou uvolněných funkcí budu řešit na Zastupitelstvu obce Hájek v polovině března, kde budu navrhovat změnu mého statusu z uvolněného na neuvolněného starostu obce Hájek. Samotné rozhodnutí je věcí zastupitelstva obce. Nadále budu vykonávat funkce uvolněného radního Karlovarského kraje a neuvolněného starosty obce Hájek,“ uvedl na náš dotaz Vít Hromádko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky starostové, radní, Karlovarský kraj, funkce, plat, mzda, peníze, Patrik Pizinger, Chodov, Jan Bureš, Dalibor Blažek, Hájek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští radní už nebudou vykonávat dvě uvolněné funkce najednou  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.