Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Sokolov přispěje na provoz krajských cyklobusů

Vedení sokolovské radnice chce i v letošním roce podpořit velmi oblíbený projekt CykloEgrensis. Ten využívají milovníci cykloturistiky během léta, kdy se nechávají autobusem přepravit po regionu a zpět se většinou vracejí na jízdním kole.

„Rada města Sokolov schválila uzavření smlouvy o propagaci a poskytnutí finančního příspěvku ve výši 20 000 korun společnosti Autobusy Karlovy Vary na projekt CykloEGRENSIS pro rok 2021. Systém CykloEgrensis je využíván k přepravě cyklistů a jejich kol v rámci Karlovarského kraje, kde město Sokolov hraje klíčovou roli jako dopravní uzel mezi jednotlivými linkami cyklobusů,“ sdělil mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

V roce 2021 bude cyklodoprava provozována na pěti základních linkách v době od 15. května do 26. září vždy o víkendech. Červená linka vede z Chebu na Boží Dar a Klínovec. Modrá linka jede ze Sokolova přes Karlovy Vary, Bochov, Žlutice, Chyši a končí ve Valči. Oranžová linka je přeshraniční a vede z Chebu do Aše, německého Bad Elsteru, Adorf Klingenthalu, Kraslic, Bublavu, Přebuz a Nejdek. Žlutá linka zaveze cyklisty opět do Krušných hor a to ze Sokolova přes Chodov, Nejdek, Horní Blatnou, Abertamy, Pernink až na Boží Dar a auzurová linka je lázeňská a vede z Mariánských Lázní přes Lázně Kynžvart, Cheb, Františkovy Lázně a končí v Aši.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv

Štítky cyklobusy, Karlovy Vary, Egrensis, cyklistika, Karlovarský kraj, Sokolov, Cheb, Autobusy Karlovy Vary, Boží Dar, , Nejdek, Klínovec, Bochov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov přispěje na provoz krajských cyklobusů  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.