Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hospodářská komora se obává nárůstu nezaměstnanosti, odlivu obyvatel i insolvencí

Již téměř rok trvající covidová krize se podle vedení Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje negativně podepíše na celém regionu. Ten je v současné době nejvíce zasaženým pandemií nemoci covid-19 v republice a její dopady musí aktuálně řešit občané i podnikatelé na celém kraje.

„Hospodářská komora je jediným zákonným zástupcem podnikatelů v České republice a pomáhá jim v jejich činnosti. Proto jsme v době koronavirové krize aktivovali expertní tým, který zdarma radí podnikatelům v oblastech podpůrných opatření státu, krizového managementu, právního, finančního a daňového poradenství, v oblasti dotací či optimalizace obchodní činnosti. Z týmu jsme také vyčlenili jednoho pracovníka, který průběžně informuje podnikatele o chystaných krocích vlády a zodpovídá dotazy podnikatelů k vládním opatřením, podpůrným programům či k podmínkám cestování z/do konkrétních zemí,“ zmínil Stanislav Kříž, ředitel Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje (KHK KK).

Podle předsedy představentva KHK KK Tomáše Lindy poslední krizové měsíce dokazují, jak je činnost hospodářské komory důležitá. Předseda poukázal na největší problémy regionu, které je třeba řešit. „Vedle dlouhodobého odlivu obyvatel a neřešených strukturálních problémů nás trápí okamžitý dopad nouzových opatření spojených s pandemií koronaviru na většinu odvětví lokální ekonomiky. Obáváme se dalšího, pro region fatálního odlivu obyvatel, obrovského nárůstu nezaměstnanosti a zhroucení lokální ekonomiky s dlouhodobými dopady pro region i stát. Velké riziko vidíme i v možném nástupu insolvencí, zhroucení dodavatelsko-odběratelských vztahů a nemožnosti rychlého restartu ekonomiky po odeznění pandemie,“ vysvětlil Tomáš Linda.

Jednou z hlavních úloh hospodářské komory je předávat podněty podnikatelů na vedení kraje a další centrální instuce, které mají větší vyjednávací schopnost vůči Vládě ČR.

“Také organizujeme setkání různých seskupení podnikatelů, naposledy například z oblasti lázeňství. Podněty z této schůzky si převzal prezident Hospodářské komory ČR a vyjednával je dále v krizovém štábu ČR a na Vládě ČR,” dodal Tomáš Linda s tím, že vedení KHK KK bude podnikatele průběžně a okamžitě informovat o podrobnostech aktuálně připravovaných omezujících opatření v kraji a je připravena pomoci s případnými dotazy. Kontaktní osobou KHK KK je Barbora Volfová (volfova@khkkk.cz, tel. 608 887 078).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Hospodářská komora, poradenství, pomoc, Karlovarský kraj, epidemie, podnikání, Česko, Tomáš Linda, ekonomika, koronavirová krize, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospodářská komora se obává nárůstu nezaměstnanosti, odlivu obyvatel i insolvencí  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.