Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Vedení kraje nechce, aby úředníci běhali po budově s dokumenty

Sehnat podpisy pod některé krajské dokumenty bývá občas pro úředníky velmi vyčerpávající výkon. Nové vedení Karlovarského kraje proto chce zajistit, aby byly materiály podepisovány elektronicky a zaměstnanci již nemuseli zastupitele a radní nahánět fyzicky.

„Naším cílem je nastavit chod úřadu tak, aby ho obíhaly dokumenty a ne úředníci. Chceme docílit toho, aby se vše podepisovalo elektronicky neboli digitálně a odpadl problém s fyzickými podpisy,“ vysvětlil krajský radní Vojtěch Franta (Piráti).

Elektronicky by se měly distribuovat i materiály mezi vedením kraje nebo podklady pro jednání rady a zastupitelstva kraje.

„Naším cílem je takzvaný moderní úřad. To se samozřejmě netýká jen úřadníků, ale všech, kteří potřebují s úřadem jednat. Chceme totiž do budoucna minimalizovat styk lidí s úřadem a nabídnout jim možnost vyřídit většinu věcí z pohodlí domova nebo kanceláře,“ vysvětlil hejtman kraje Petr Kulhánek (STAN).

Prvním případem modernizace chodu krajského úřadu má být možnost podání elektronické žádosti o dotace. „To bude možné učinit už na začátku března, kdy se začnou žádosti přijímat. Postupně budeme na tento systém připravovat celou agendu úřadu. Myslíme si totiž, že moderní trendy a technologie jsou daleko efektivnější, než klasické obíhán úřadu s papíry,“ dodal Vojtěch Franta s tím, že možnost podání žádosti o již zmiňované dotace v listinné neboli papírové podobě bude i nadále možná.

„Další důležitou věcí je webové rozhraní krajského úřadu, jehož změna se musí vyřešit co nejrychleji,“ uzavřel krajský radní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kr-karlovarsky

Štítky moderní úřad, digitální podpis, Karlovarský kraj, Vojtěch Franta, Česká pirátská strana, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení kraje nechce, aby úředníci běhali po budově s dokumenty  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.