Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovarským krajem a Bavorskem propluje vzkaz v láhvi

Ten si budou postupně předávat subjekty zapojené do nového přeshraničního projektu podporovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Jedná se o projekt ekologický a jeho hlavním tématem bude voda, konkrétně řeka Ohře a péče o životní prostředí. Autoři projektu z Karlovarského kraje mohou počítat s podporou ve výši 280 900 eur.

„Na projektu „Vzkaz v láhvi“ budou spolupracovat Krajská sdružení Místních akčních skupin Karlovarského kraje, ekocentrum Kozodoj a dva ekologické spolky z Bavorska. Dojde k rozšíření přeshraniční spolupráce se školami v regionu, které si budou vzkaz v láhvi postupně předávat. Na základě spolupráce vznikne nová síť, která spojí ekocentra, školy a instituce regionálního rozvoje. Spojovacím prvkem projektu bude téma voda, konkrétně řeka Ohře a péče o životní prostředí v jejím okolí,“ uvedl krajský radní pro oblast regionálního rozvoje a projektového řízení Patrik Pizinger (Místní).

Ve školách bude v rámci projektu „Vzkaz v láhvi” používána jakási štafetová metoda. Žáci se naučí lépe spolupracovat v týmu a postupně vypracují řadu zadaných úkolů. Jejich výsledky pak budou sdílet s dalšími týmy prostředníctvím interaktivních webových stránek.

„Součástí projektu budou i jednodenní vzdělávací programy v mateřských školách, letní pobyty pro děti, workshopy pro učitele environmentální výchovy i pro širokou veřejnost. V rámci projektu vzniknou pracovní listy o řece Ohři a komisk o vodě. Účastníci projektu se také zúčastní akce Čištění břehu řeky Ohře,” doplnil krajský radní.

O podpoře projektu Vzkaz v Láhvi jehož žadatelé jsou z Karlovarskéo kraje, rozhodl monitorovací výbor Programu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Bavorskem, který celkem vybral a schválil devět projektů. „Bylo rozděleno 3,65 milionu eur. Další projektové žádosti zaměřené na přeshraniční spolupráci mezi Českem a Bavorskem bude monitorovací výbor schvalovat na začátku května,” dodala Jitka Čmoková, mluvčí Karlovarského kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky přeshraniční spolupráce, Vzkaz v láhvi, Bavorsko, Karlovarský kraj, dotace, projekt, Ohře, Evropský fond pro regionální rozvoj, Česko, Patrik Pizinger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarským krajem a Bavorskem propluje vzkaz v láhvi  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.