Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sportovní lékař bude pravděpodobně ordinovat v Mariánských Lázních

Absenci odborného lékaře pro sportovce se v Karlovarském kraji podařilo vcelku rychle vyřešit. Vedení kraje vypsalo náborový příspěvek ve výši maximálně 400 000 korun, který pravděpodobně jednoho z lékařů oslovil.

„Zájemce sice ještě nemá atestaci, ale jakýsi odborný dohled mu poskytne doktor Ivan Kundrát, který ordinaci sportovního lékařství provozoval v Karlových Varech a v polovině letošního roku skončil,“ vysvětluje krajský radní pro zdravotnictví Jan Bureš (ODS).

Nový lékař se tedy postupně připraví na atestaci pod dohledem bývalého sportovního lékaře a poté už bude praxi vykonávat samostatně.

„V současné době diskutujeme o úvazku, tady o počtu hodin, kdy bude sportovní lékař v Mariánských Lázních ordinovat,“ doplnil krajský radní s tím, že podle výše úvazku bude vyplacena i výše slíbeného náborového příspěvky.  Další podmínkou je otevření ordinace na dobu minimálně tří let.

Sportovní prohlídky jsou nutností pro většinu aktivních sportovců a to jak dětí, tak i dospělých.  Sportovci ji musí absolvovat minimálně jednou za rok. Po uzavření ordinace doktora Ivana Kundráta letos v létě, museli všichni sportovci z Karlovarského kraje absolvovat sportovní prohlídku v Plzni, Rokycanech, Praze nebo Ústí nad Labem.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky problém, sportovní lékař, Karlovarský kraj, náborový příspěvek, lékař, Mariánské Lázně, Jan Bureš, ODS, Karlovy Vary, Praha, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní lékař bude pravděpodobně ordinovat v Mariánských Lázních  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.