Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Peníze na výměnu kotlů dostane dalších 241 žadatelů

Karlovarský kraj získá od ministerstva životního prostředí dalších 26,5 milionu korun na dofinancování žádostí o výměnu kotlů. Tyto dodatečné peníze budou použity pro žadatele, kteří splnili podmínky kotlíkových dotací, ale peníze na ně již nezbyly.

„Máme radost, že se dostane na další žadatele z našeho kraje, kteří splnili podmínky třetí vlny kotlíkových dotací, ale v původním objemu dotace na podporu jejich žádostí nezbyly finanční prostředky,“ uvedl náměstek hejtmana Dalibor Blažek.

Ten ale upozornil, že peníze žadatelé nezískají hned, protože o přijetí dotace musí rozhodnout krajské zastupitelstvo, které se s ohledem na krajské volby sejde až 7. prosince 2020.

„Jakmile zastupitelé dotaci schválí, budou s lidmi podepsány smlouvy. Během října pracovníci oddělení grantových schémat krajského úřadu zkontaktují žadatele, kterých se to týká, a proberou s nimi podrobnosti. Uděláme tak další krok ke zlepšení životního prostředí v našem kraji,“ dodal náměstek hejtmana.

V takzvaném zásobníku žádostí v krajském systému tak zůstane ještě 122 žádostí a dále 130 žádostí prochází hodnocením. Tyto žádosti dostanou další šanci na proplacení v prosinci 2020, kdy dojde k přerozdělení nevyčerpaných dotací z celé ČR za všechny dosavadní vlny kotlíkových dotací.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kotlíkové dotace, žadatelé, zastupitelstvo Karlovarský kraj, peníze, dotace, Karlovarský kraj, Ministerstvo životního prostředí České republiky, Dalibor Blažek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze na výměnu kotlů dostane dalších 241 žadatelů  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.